Yeni başlayanlar için Clash of Clans rehberi

Yeni başlayanlar için Clash of Clans rehberi

Hay Day ile ismini duyuran Finlandiyalı mobil oyun yapımcısı Supercell, şimdilerde ilk kez 2012'de iOS için indirmeye sunduğu Clash of Clans oyunuyla gündemde. Geçtiğimiz günlerde ABD'deki meşhur Super Bowl karşılaşması sırasında yayınlanan reklam filmiyle basının ilgi odağı haline gelen oyun, yeni oyuncuların akınına uğruyor. Eğer siz de Clash of Clans evrenine dahil olan yeni mobil cihaz kullanıcılarından biriyseniz, bu rehber ve oynanış ipuçları tam size göre!

Clash of Clans Başlangıç Rehberi

Clash of Clans oyununu iOS veya Android cihazınıza indirdiniz ve sanal köyünüzü nasıl idare edeceğinizi ya da nasıl ilerlemeniz gerektiğini bilmiyor musunuz? O halde size köyünüzü ilk günlerinden itibaren en iyi şekilde yönetebilmeniz için gerekli ipucu ve tavsiyeleri öğrenmek için rehberimize göz atın.

Oyunu indirdim. Ne yapmalıyım?

Başlangıçta oyunun sizin için hazırladığı eğitim bölümüyle karşılaşacaksınız. Bu bölümde yapmanız gereken işlemleri hemen bitirmek için taşlarınızı kesinlikle harcamayın. Oyun bunu yapmanız için sizi yönlendirse de, işlemlerin normal süresinde tamamlanmasını bekleyin.

Her yeni oyuncu gibi siz de üç gün süreyle saldırılara karşı korunacaksınız. Ancak diğer oyunculara saldırmanız halinde kalkan bozulmuş olacaktır. İlk seviyelerde karşılaşabileceğiniz ataklar pek hasar vermeyecek olsa da, kalkanınızı kaynak sıkıntısı çekmediğiniz sürece muhafaza etmeye devam edin.

Yeni binalar inşa ederken ve mevcut binaları yükseltirken tek bir bina ya da kaynak madenine odaklanmayın. Tüm binaları eşit seviyede geliştirin ve Belediye Binası'nı en son geliştirmeniz gerektiğini unutmayın. Yüksek seviyeli bir Belediye Binası, rakiplerinizin sizden daha fazla kaynak çalabilmesi anlamına geldiğini bilmekte fayda var.

Nasıl kaynak toplarım?

Altın ve iksir olmak üzere iki ana kaynağa sahip olan Clash of Clans, bu kaynakları "Altın Madeni" ve "İksir Toplayıcı" adlı iki bina aracılığıyla üretebilmenizi mümkün kılıyor. Bu binaları geliştirerek kaynak üretiminizi artırmayı ve bununla birlikte kaynak depolarınızı da genişletmeyi unutmayın.

Taş: Üçüncü bir kaynak olan taş, Clash of Clans'ın çarkını döndüren yegane oyun içi paradır. Size başlangıçta verilen taşların ne kadar değerli olduğunu, Hazine menüsündeki 10-100 lira aralığındaki taş paketlerini gördüğünüzde daha iyi anlayacaksınız. Üretilemeyen bu kaynağı, oyunda elde edeceğiniz çeşitli başarılar ya da köyünüz çevresindeki engelleri kaldırmak suretiyle toplayabilirsiniz.

Taş kaynağını ilk etapta üçüncü bir inşaat işçisi oluşturmak için harcamanızı tavsiye ederiz. 500 taş karşılığında üçüncü bir işçiye sahip olmak, size daha hızlı gelişme fırsatı verecektir. Dördüncü işçi için 1000, beşinci işçi içinse 2000 taş ödemeniz gerekecek.



Clash of Clans: Köy Savunma

Oyunun eğitim bölümünü tamamlayıp ilk inşaatlarınızı gerçekleştirdiniz. Kaynaklar hakkında da önemli detayları öğrendiniz. Şimdi sıra, oyunun temel aldığı rakipler arası mücadelede köyünüzü nasıl savunacağınıza geldi. Bu bölümde maddeler halinde tavsiyeler sıralayacağız:

- Kaynak depolarınızı duvarlarla koruyun.

- Kaynak kaybettirmeyen binaları (Ordu Kampı, Kışla, Laboratuvar, İnşaatçı Kulübesi gibi) duvarların dışına yerleştirin.

- Eğer sık sık köyünüzü ziyaret edip kaynak topluyorsanız, Altın Madeni ve İksir toplayıcılarını da duvarların dışında tutun.

- Başlangıçta belirli bir seviye kupaya ulaşmak için Belediye Binası'nı duvarların içinde tutabilirsiniz. Ancak oyunun başında yeterli duvara sahip olmayacak ve yenildiğinizde fazla kupa kaybetmeyeceğinizden, Belediye Binasını da duvarın dışında kalkan olarak kullanmanızı tavsiye ederiz.

- Kaynak depolarınızı aynı yerde konumlandırmayın.

- Duvarların hemen gerisine Okçu Kulesi ve Top savunma sistemlerini, köyünüzün ortasına yakın bir kısma ise Havan'ı yerleştirin. Böylece düşman birlikleri köy merkezine ulaşana kadar havanın darbeleriyle püskürtülme ihtimali artmış olur.

- Köyünüzün arasında düşman birliği yerleştirilebilecek kadar büyük boşluklar bırakmayın.

- Çift duvar örmek yerine, savunma binaları ve kaynak depolarını kapsayan hücreler oluşturun.

- Bomba ve tuzaklarınızı düşman birliklerinin muhtemel güzergahına yerleştirin.

- Klan Kalesi'ni köyün iç kısımlarına yerleştirin. Böylece rakibiniz kaledeki birlikleri sinsice haritanın bir köşesinde imha edemeyecektir. Ayrıca köyünüzün değerli kısımlarına ulaşıldığında bu kale sayesinde düşman birliklerinin karşısına hesap etmediği bir engel çıkarılmış olacaktır.

Saldırılar ve Kaynak Toplama

Kendi kaynağınızı üretmenin dışında, rakip köylere saldırarak da kaynak edinmeniz mümkün. Kaynak edinme amaçlı saldırılarda nasıl hamleler yapmanız gerekir? Bunları şöyle sıralayabiliriz:

- Dev ya da Duvar Yıkıcı gibi pahalı birlikler yerine barbar, okçu
ve goblin ile saldırın.

- Rakibinizi seçerken kaynak depoları ve kaynak üretim binalarından hangilerinin dolu olduğunu gördükten sonra saldırınızı planlayın.

- Barbar veya birkaç devi savunma binalarının dikkatini çekmek için ilk başta kullanın. Ardından okçuları ve kaynak depoları ulaşılabilir olduğunda goblinleri salın.

- Bir düşmanı tamamen yok etmek yerine, en az birlik harcayarak toplayabildiğiniz kadar kaynağı toplayıp saldırı sonlandırın.

- En uygun köyü bulmak için sonraki rakiplere göz atmayı ihmal etmeyin. Ödeyeceğiniz cüzi bir altın, size daha yüksek kaynağa sahip bir köy sunabilir.

- Kupa kazanmaktan çok kaynak toplamaya odaklanın.

Yeni başlayanlar için savunma ve saldırı tüyolarımız, Clash of Clans oyuncularına bu strateji oyununda ilk taktiklerini oluşturabilmeleri için oldukça yardımcı olacaktır. Eğer siz de yeni Clash of Clans oyuncularına tavsiyede bulunmak istiyorsanız, aşağıdaki yorum bölümünden mesajını okuyucularla paylaşabilirsiniz.


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı App Store'dan indirmek için tıklayın.

Uygulamayı Google Play Store'dan indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 7.02.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

ismini vermek istemeyen - 5.01.2016 22:50:00
eyvallah
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler