iPhone 15 Ne Zaman Tanıtılacak?

iPhone 15 Ne Zaman Tanıtılacak?

Son zamanların en çok merak edilen sorularından biri “iPhone 15 ne zaman tanıtılacak?” Özellikle iPhone kullanıcıları tarafından merakla beklenen telefon modellerinden biri olan iPhone 15 lansman tarihi çok yakın. Gerek fiyatı gerek özellikleri merakla beklenen iPhone 15 ile birlikte iOS 17 ve farklı ürünlerin de piyasaya sürülmesi bekleniyor. “Wonderlust” olarak adlandırılan etkinliğin 12 Eylül’de gerçekleştirilmesi bekleniyor. Her yıl olduğu gibi Eylül ayında yapılan Apple lansmanları görüldüğü gibi yine geleneği bozmadı.

Apple’ın Wonderlust etkinliği 12 Eylül’de Türkiye saati ile 20.00’da gerçekleştirilecek. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleştirilecek olan etkinlik Apple Park’ta yapılacak. Söz konusu etkinlikte katılımcılar yeni Apple ürünlerini de deneyimleyebilme imkanı bulacak. Lansmanın ardından iPhone 15 serisinin ekim ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Satış fiyatlarının ise henüz ne olacağı merak konusu. Yeni iPhone modellerinin yanı sıra Apple Watch 9 Serisi ve yeni Apple Watch’un da tanıtılması bekleniyor.

iPhone 15’in Özellikleri Ne Olacak?


iPhone 15’in yeniliklerle gelmesi bekleniyor. Şimdiye kadar lightning soket kullanan Apple, yeni cihazlarında Type-C kullanmaya başlayacak. Böylelikle kullanıcılar diledikleri yerde Type-C kablolara kolaylıkla erişim sağlayarak telefonlarını şarj edebilecekler.



Apple ‘ın tüm yeni telefonlarında Dynamics Island kullanması bekleniyor. Detaylandıracak olursak iPhone’larda ikonik hale gelen ekran çentiklerinin artık kullanılmayacağını söyleyebiliriz. Ayrıca iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro’da titanyum kasa kullanılacakken, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinde alüminyum kasa kullanılmaya devam etmesi öngörülmektedir.



Kamerasıyla da dikkat çekecek olan iPhone 15 serisinin üst modellerinde periskop kamera sisteminin olması bekleniyor. Bu sayede iyi seviyede bir optik yakınlaştırma da kullanıcılara sunulacak. iPhone 15 serisinde 1/1.14” Sony IMX903 sensörün bulunması da bekleniyor. Böylelikle ana kamera epey bir iyileştirme olacağını söyleyebiliriz.



Type-C desteğiyle gelmesi beklenen iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’ın USB-C portunda “Thunderbolt” desteği de vermesi bekleniyor. Bu sayede cihazların aktarım hızlarının da artması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 1.09.2023

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler