WhatsApp iki kademeli doğrulama özelliğini kullanıma sundu

WhatsApp iki kademeli doğrulama özelliğini kullanıma sundu

Birçok internet servisi tarafından sunulan iki kademeli doğrulama özelliğinden artık WhatsApp uygulamasında da istifade edilebilecek. Beta sürümünde test çalışmaları yapılan güvenlik fonksiyonu bugün tüm WhatsApp kullanıcıları için yayımlandı.

Hesabına giriş yapmak isteyen kullanıcılarına SMS ile doğrulamayı zorunlu tutan WhatsApp, bundan sonra güvenliği artırmak isteyenlere ikinci bir giriş prosedürü daha sunacak. Uygulama içerisindeki menuden hesap kısmına gelen kullanıcı, iki kademeli doğrulama özelliğini açarak altı haneli bir şifre belirleyecek. Özelliğin aktif hale getirilmesinden sonra bir mobil cihazdan WhatsApp hesabına giriş yapmak isteyen kullanıcının SMS doğrulamadan sonra bu şifreyi de girmesi gerekecek.

Şifrenin unutulmaması için belirli aralıklarla kullanıcının yeniden şifre girmesini talep edecek olan WhatsApp uygulaması, ayrıca şifre sıfırlama seçeneği için özelliği aktive etmeden önce e-posta hesabı bilgisi isteyecek. WhatsApp'ın yeni güvenlik önlemi bugünden itibaren Android, iOS ve Windows uygulamalarına gelecek.



Eklenme tarihi: 10.02.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler