WhatsApp uygulaması yarım milyar aktif kullanıcıya ulaştı

WhatsApp uygulaması yarım milyar aktif kullanıcıya ulaştı

Şubatta Facebook tarafından satın alınacağı açıklanan anlık mesajlaşma servisi WhatsApp, yarım milyar aktif kullanıcıya ulaştı. Firmanın kurucusu ve mevcut CEO'su olan Jan Koum, servisin resmi blog sitesinde yayımlanan açıklamasında, reklamsız hizmet veren uygulamanın dünya genelinde 500 milyon kullanıcı barajını aştığını duyurdu. İki ayda 50 milyon mobil cihaz sahibini daha kendine bağlamayı başaran WhatsApp, internet tarihindeki en hızlı büyüyen servis ünvanını geliştirmeye devam ediyor.

WhatsApp, Facebook'un neden 16 milyar dolarlık bir alım anlaşmasına imza attığının kanıtı niteliğinde bir büyüme performansı ortaya koyuyor. Günlük 700 milyon fotoğraf ve 1 milyon video gönderimi gerçekleştirilen mesajlaşma servisi, Mark Zuckerberg'in 1 milyar kullanıcı hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu. En fazla büyümenin Brezilya, Hindistan, Rusya ve Meksika'da meydana geldiğini belirten Amerikalı şirketin CEO'su, 500 milyon barajının kendileri için başlangıç olduğunu belirterek anlık mesajlaşma sektörünü değiştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

2009 yılında hizmet vermeye başlayan WhatsApp uygulaması, şuanda iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry, Nokia Series 40, Nokia Asha ve Symbian işletim sistemlerinden kullanıcılara hizmet veriyor.



Eklenme tarihi: 22.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler