WhatsApp 300 milyon aktif kullanıcıya ulaştı, sesli mesaj hizmetine başladı

WhatsApp 300 milyon aktif kullanıcıya ulaştı, sesli mesaj hizmetine başladı


Çinli internet devi Tencent'in WeChat ve Japon Line anlık mesajlaşma hizmetleriyle Türkiye dahil dünyanın çeşitli bölgelerinde pazarlama faaliyetlerine başlaması, internete bağlanabilen akıllı cihazlardaki büyük artışın bir sonucu olarak haberleşme uygulamaları sektörünün hızla büyüdüğünü gösteriyor. Çalışmalarına Monutain View merkezli küçük bir girişim olarak başlayan ve dört yılda yüz milyonlarca mobil cihaz sahibine ulaşmayı başaran WhatsApp ise; 300 milyon aktif kullanıcı barajını aştığını ilan ederek küresel piyasadaki uzak doğulu yeni rakiplerine göz dağı verdi. Sadece iki ayda iletişim ağına 50 milyon aktif kullanıcı daha ekleyen şirketin kurucusu ve CEO'su Jan Koum merkez ofislerinde AllThingsD'ye verdiği röportajda servisin kullanımına dair diğer güncel bilgileri de açıkladı.

Her gün 31 milyar mesaj alışverişi gerçekleştirilen ve 325 milyon görsel yüklenen WhatsApp, şimdiye kadar reklam platformları, uygulama için ödeme sistemi gibi gelir elde etme yöntemlerine yönelmedi. Her fırsatta reklam piyasasından haz etmediğini dile getiren Jan Koum, servisin kullanıcılarından her yıl talep edeceği cüzi abonelik ücretiyle yetinmeyi planlıdığı beyan ederek mobil cihaz sahiplerini rahatlamıştı. 300 milyon aktif kullanıcıya ulaşan, Avrupa ve Latin Amerika'daki kilit ülkelerde rakiplerine üstünlüğünü kabul ettiren WhatsApp'in yeni hamlesi de geçtiğimiz saatlerde resmen duyuruldu.

Son altı aydır ses mesajlaşma fonksiyonu üzerinde çalıştıklarını belirten Yahoo'nun eski üst düzey mühendislerinden Koum, rakiplerinin benzer hizmetleri uzun süredir kullanıcılarına sunduğunu; fakat anlık mesajlaşmada olduğu gibi kendi servisleriyle bunu en basit formda ve reklamsız bir ekosistemde tüketiciye ulaştırmayı amaçlayarak diğer yazılımlardan sıyrılacaklarını ifade etti. Google, Facebook gibi binlerce çalışana sahip yazılım şirketlerine kıyasla oldukça küçük bir çalışma grubunun geliştirdiği WhatsApp'ın Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry ve Nokia sürümleri, önümüzdeki saatlerde hizmetin tüm kullanıcılarına sesli mesajlaşma fonksiyonunu sunmaya başlayacak.

Yeni sesli mesaj özelliğini kullanarak haberleşmek için; dokunmatik telefonlarda mikrofon simgesine, Nokia ve BlackBerry modellerinde orta düğmeye basılı tutarak ses kaydını başlatmak mümkün. Parmağını çektiğinizde sesli mesajınız hazır. Eğer mesajı göndermekten vazgeçerseniz parmağınızı sola doğru sürüklemeniz yeterli. Mesajın alıcı tarafından ne zaman dinlendiği de mesajlaşma ekranında gösterilecek.

Aşağıdaki videodan WhatsApp uygulamalarına gelen yeni fonksiyonun kullanımıyla ilgili talimatlara ulaşabilirsiniz.



Yazar:Bilal Akgündüz


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı App Store'dan indirmek için tıklayın.

Uygulamayı Google Play Store'dan indirmek için tıklayın.

Uygulamayı Windows Phone Market'den indirmek için tıklayın.

Uygulamayı BlackBerry App World'den indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 8.08.2013
Kaynak: WhatsApp Blog

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler