Android Oreo işletim sistemli Sony Xperia XZ1 ve XZ1 Compact tanıtıldı

Android Oreo işletim sistemli Sony Xperia XZ1 ve XZ1 Compact tanıtıldı

Bugün Berlin'de başlayan IFA 2017, LG'nin V30 telefonuyla birlikte bir büyük tanıtıma daha sahne oldu. Tasarım değişikliği hususunda katı görüşünü devam ettiren Sony, Xperia XZ1 ve Xperia XZ1 Compact telefonlarını küçük dizayn yenilikleriyle gün yüzüne çıkardı. Yeni Xperia modelleri, Google telefonlarından sonra Android 8.0 Oreo işletim sistemini kullanan ilk çözümler oldu.

Sırasıyla 5,2 inç Full HD ve 4,6 inç HD ekrana sahip olan XZ1 ile XZ1 Compact, sekiz çekirdekli Snapdragon 835 çipset, 4 GB RAM, 19 MP Sony Motion Eye kamera sensörü ve 2700 mAh pili beraberinde getirecek. Bunun dışındaki özellikleri farklılık gösteren cihazlardan büyük ekranlı XZ1, 64 GB hafıza, 13 MP ön kamera ve USB 3.1 destekli USB-C portuyla geliyor. XZ1 Compact ise, 32 GB hafıza, 8 MP ön kamera, yalnızca USB 2.0 desteği sunan USB-C portu kullanıyor.

Çerçevesi gibi arka yüzeyi de metal olan Xperia XZ1 siyah, gümüş, mavi ve pembe renklerde gelecek; fiberle desteklenmiş plastik XZ1 Compact ise bu renklerin farklı tonlarını renk seçeneği olarak sunacak. Her iki telefonun da eylül ortasında satışa çıkması bekleniyor.





Eklenme tarihi: 31.08.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler