Samsung, ilk 5G modem çipini duyurdu

Samsung, ilk 5G modem çipini duyurdu

Yeni nesil mobil iletişim teknolojilerinin 5G çatısı altında standart haline getirilmesi için ciddi çalışma gösteren Samsung, bugün dünyanın ilk endüstri standartlarına uygun 5G modem çipini tanıttı. Sadece 3GPP'nin 5G standardına uyum sağlamakla kalmayan modem, 4G LTE ve diğer eski iletişim yöntemlerini de tek çipte bir araya topluyor.

Exynos Modem 5100 adı verilen yeni nesil modem, 5G'nin 3GPP tarafından belirlenen 6GHz altı frekans ayarındaki 2 Gbps mobil veri indirme standardıyla tam uyumluluk garanti ediyor. Aynı zamanda microWave spektrumunda 6 Gbps'ye kadar indirme hızı vaat eden yarı iletken çip, 4G LTE'nin en yeni revizyonuyla ise 1,6 Gbps hıza ulaşabiliyor. 5G'nin ilk etapta mevzut mobil iletişim şebekeleri üzerinden hizmete açılacağı düşünüldüğünde, tek çip çözümünde yüksek 4G indirme hızı sağlayan Exynos modemin ne kadar maharetli olduğu anlaşılacaktır.

Sene sonuna doğru Samsung'un hem kendi projelerinde hem de müşterilerine ait projelerde kullanılmaya hazır hale geleceği belirtilen Exynos Modem 5100, yalnızca akıllı telefonlara değil, nesnelerin interneti aygıtlarına da düşük gecikmeli, yüksek hızda mobil iletişim imkanlarını getirmiş olacak.



Eklenme tarihi: 15.08.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler