Qualcomm'dan performansı artırılmış yeni çipset: Snapdragon 855+

Qualcomm'dan performansı artırılmış yeni çipset: Snapdragon 855+

7 nm'lik yongada sistem çözümü Snapdragon 855 ile neredeyse tüm üst düzey akıllı telefon tasarımlarını kazanmayı başaran Qualcomm, yılın ikinci yarısı için bu çözümünü yenileyerek tekrar piyasaya süreceğini açıkladı. Snapdragon 855+ adın verilen çipseti ilk kullanacak cihaz ise, ASUS ROG Phone 2 oldu.

Orjinal çipsette 2,84 GHz hızında çalışan çift çekirdekli Kyro 485 işlemci, 855+ modelinde 2,96 GHz frekans hızına çıkarılacak ve bu değişiklik yüzde 5 civarında bir işlem performansı artışı sağlayacak. Adreno 640 GPU'sunun da hızı artırılan yarı iletken çip, grafik performansını selefine kıyasla yüzde 15 yukarı taşıyacak.

Akıllı telefon üreticilerinin yılın iki yarısında da üst düzey çözümler satışa sunduğu mevcut piyasa şartlarında Qualcomm, Snapdragon 8xx serisini yılda iki kez yenilemeye mecbur kalıyor. Geçen yıl tek modellik bir deneme yapan Amerikalı çip tasarımcısı, yine ASUS'un oyuncu telefonuyla tüketicilerin tepkisini ölçmüştü. Bu defa geçen yıldan farklı olarak Snapdragon 855+ çipinin tüm üreticilerin kullanımına sunulacağı belirtiliyor.



Eklenme tarihi: 16.07.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler