Qualcomm, akıllı telefonlar için ilk 5G milimetre dalga anteni tanıttı

Qualcomm, akıllı telefonlar için ilk 5G milimetre dalga anteni tanıttı

Teknoloji dünyasında yeni dönemin altyapısını oluşturacağı konuşulan 5G, devasa haberleşme şirketlerinin ortak ar-ge faaliyetleri sayesinde gelecek yıl resmen hizmet vermeye başlayacak. 5 Gb/saniye indirme hızına imkan tanıyan ilk 5G uygulamalarından biri için donanım üretimine şimdiden başlamış olan Qualcomm, bugün tanıttığı yeni çözümle gerçek manada 5G teknolojisine geçiş için gerekli en kritik eşiklerden birini aştığını duyurdu.

Qualcomm, ilk 5G modem çipi X50 ile birlikte kullanacağı milimetre dalga antenini gün yüzüne çıkardı. 800 Mhz bant genişliğine ulaşabilen milimetre dalgaların en etkili şekilde, uygun mesafeden toplanıp geri gönderilebilmesini mümkün kılan bu antent tasarımı, 6 GHz altı frekanslar için gerekli anten ve diğer teçhizatla birlikte akıllı telefonların içine yerleştirilecek. Üstelik bir telefonda şuan için en az üç milimetre dalga anteninin kullanılması öngörülüyor. Bu nedenle mmWave antenlerin küçük boyutlarda olması büyük ehemmiyet taşıyor. Basın açıklamasında da bu duruma dikkat çeken Qualcomm, seri üretimine kasım-aralık döneminde başlayacağı 5G donanım çözümlerini sene sonuna kadar piyasaya sürmüş olmayı planlıyor.

Mobil iletişimde daha önce yapılmasına imkan verilmeyen yüksek frekans kullanımını bu antenle mümkün hale getiren Amerikalı teknoloji devi, 5G'nin vaat edilen 10-20 Gbps hız seviyelerine ulaşmasında da büyük rol oynayacak. İlk 5G mmWave antenli telefonların 2019 ilk yarısında satışa çıkması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 23.07.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler