Nokia 8 tanıtıldı

Nokia 8 tanıtıldı

Akıllı telefon piyasasının yeni küresel oyuncusu HMD Global, Nokia markasıyla ilk amiral gemi telefonunu tanıttı. Yıllar sonra ilk defa üst segment bir Nokia cihazı tüketiciyle buluşturacak olan Finlandiyalı firma, efsane markanın geri dönüşünü Nokia 8 ile tescillemiş olacak.

700 nit parlaklığa sahip 5,3 inç Quad HD IPS LCD ekrana sahip olan Nokia 8, 6000 serisi alüminyum kullanılarak üretilmiş yekpare metal kasayla geliyor. IP54 su/toz geçirmezlik sertifikası taşıyan bu kasanın içerisinde Qualcomm'un 10 nm'lik yeni çipseti Snapdragon 835, 4 GB RAM, 64 GB artırılabilir hafıza ve 3090 mAh pil bulunuyor. Biri monokrom, diğeri tam renkli çekim yapabilen ZEISS mercekli 13+13 MP arka kamera ile yine aynı 13 MP sensörün kullanıldığı faz algılama, otomatik odaklanma destekli ön kamerayla gelen üst düzey Nokia telefonu, ön ve arka kameraların aynı anda video çekimi yapabildiği özgün bir fonksiyonla kamera konusunda rakiplerinden daha fazlasını sunmak için çabalayacak. Cihaz ayrıca Nokia'nın OZO ses teknolojisini de destekliyor.



Mavi, parlak mavi, çelik ve bronz renk seçenekleri bulunan Nokia 8'de saf Android 7.1 Nougat işletim sistemi yüklü olacak. Google ile yakın işbirliği içerisinde olan firma, varsayılan galeri uygulaması olarak sınırsız bulut depolama desteğiyle Google Fotoğraflar hizmetini kullanacak. Ayrıca gelecek Android güvenlik paketleri ve güncellemelerinin de en kısa süre içerisinde cihaz sahibine ulaştırılacağı belirtiliyor.

Eylülde Asya ve Avrupa pazarlarında satışa çıkacak olan Nokia 8'in 64 GB hafızalı sürümü 599 avro (2465 ₺) fiyatla tüketicinin beğenisine sunulacak. Türkiye'de önceki telefonlarını üç ay süreyle Vodafone'ye özel olarak satma kararı alan Nokia, anlaşmanın son bulmasıyla amiral gemisini diğer tüm operatörlere açmış olacak.



Eklenme tarihi: 17.08.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler