Microsoft Edge tarayıcısı iOS ve Android için test edilmeye başladı

Microsoft Edge tarayıcısı iOS ve Android için test edilmeye başladı

Mobil platform yarışında Google ve Apple'ye mağlup olan Microsoft, yeni stratejisi gereğince kendi mobil servislerini inşa etmek için çaba harcıyor. Bugün firma adına ciddi bir eksiklik olan mobil internet tarayıcısı mevzusu için ilk somut adım duyuruldu. Edge tarayıcısının Android ve iOS sürümleri test edilmeye başladı.

Windows 10 ile birlikte Internet Explorer'in yerini alan Microsoft Edge, bu sene sonuna kadar ilk stabil sürümleri yayımlanacak mobil versiyonlarıyla Android ve iOS'ta da kullanıcı tabanı elde etmeye çalışacak. Sade tasarım ve masaüstü sürümüyle tam senkronizasyonla Google'nin Chrome tarayıcısına rakip olması beklenen Edge'nin ilk betası henüz tablet bilgisayarları kapsamıyor.

Mobil Edge'yi test etmek için Windows 10 yüklü bilgisayara ihtiyaç var. Windows Insider hesabı oluşturulduktan sonra iOS'ta Testflight uygulaması üzerinden, Android'de ise direk Play Store'den internet tarayıcısının beta sürümü indirilebilecek. iPad ve Android tablet desteği daha sonra uygulamaya eklenecek.



Eklenme tarihi: 5.10.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler