Lte Nedir? 4.5G İle Arasındaki Farklar Nelerdir?

Lte Nedir? 4.5G İle Arasındaki Farklar Nelerdir?

2016 yılında 4.5g mobil iletişim teknolojisine geçildikten sonra hayatımıza girmiş olan LTE, günümüzde hala merak konusu olmaktadır. Birçok kişi LTE nedir? Ve TE ile 4.5G arasındaki fark nedir? 4.5G ne kadar hızlıdır? Gibi soruların çözümlerini merak etmektedir. İşte bu soruların cevabı yazımızda bulunmaktadır.



LTE Nedir?



LTE, İngilizce karşılığı Long-Term Evolution, yani Türkçesi Uzun Süreli Gelişim anlamına gelmektedir. İngilizce kelimelerinin kısaltması olarak bizlerin karşısına çıkmaktadır. Ama kısaca anlatmak gerekirse LTE, 4G hızının diğer adı olarak kullanılan bir terimdir. Aslında 4G ya da LTE yüksek hızlı internet kavramı olarak da bilinir.



LTE Ve 4.5G Arasındaki Farklar Nelerdir?



2016 yılında 4.5G teknolojisine geçildikten sonra internet hızımız artmış oldu. Gelişen teknoloji ile beraber önceki zamanlara göre neredeyse 10 kat daha hızlı bir internet telefonlarımızla kavuştu. LTE basitçe anlatmak gerekirse 4G diyebiliriz. LTE-A ise artık karşımıza çıkan yeni nesil teknoloji 4.5G olarak tanımlanmaktadır. LTE-A kısaltmasındaki A harfi advanced anlamındadır. Bu kelime Türkçe olarak gelişim anlamına gelmektedir. Yani LTE-A gelişmiş yüksek hızlı internet olarak artık karşımıza çıkmaktadır. Kimi telefonlarda LTE ve LTE-A yazmaktadır. Bu durum Bilişim Teknolojileri tarafından daha sonra düzeltilerek, 4G ve 4.5G olarak telefonlarımızda yazacaktır. 4.5G son teknoloji olması ile birlikte LTE’ye göre gelişmiş ve daha hızlı bir internete sahip mobil altyapıdır.



4.5G Ne Kadar Hızlıdır?



Gelişen çağın bir gereği olarak yüksek hızlı internet herkes tarafından ihtiyaç duyulan bir durumdur. 4.5G ise bu ihtiyacımızı karşılayacak bir seviyeye ulaşmıştır. 4.5 teknolojisi LTE ya da 4G teknolojisine göre 2-3 kat daha hızlı bir teknolojidir. Ama günümüzde bu teknolojilerin anlatılan gerçek hızlarına ulaşıp ulaşmadığı ise merak konusu olmaktadır. Bakalım ilerleyen zamanlar bizlere nasıl yenilikler getirecek.



Eklenme tarihi: 11.06.2021

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler