İşte iPhone 14 Tanıtım Tarihi!

İşte iPhone 14 Tanıtım Tarihi!

Aylardır beklenen haber nihayet geldi. Birçok Apple tutkunu “iPhone 14 ne zaman tanıtılacak?” diye merak ediyordu. Ve işte karşınızda iPhone 14 tanıtım tarihi.

Merakla beklenen Apple etkinliğine sayılı günler kaldı. Global olarak satışının 16 Eylül’de gerçekleşeceği iPhone 14, 7 Eylül Çarşamba Günü tanıtılacak.

iPhone 14 ile Satışa Çıkacak Olan Cihazlar?


Geçtiğimiz yıl Covid-19 pandemisi sebebiyle lansman, online olarak düzenlenmişti. Pandeminin etkisinin azalması ile etkinliğin fiziksel ortamda düzenlenmesi bekleniyor.



iPhone 14’ün yanı sıra iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max da tanıtılacak. Apple severler yeni M2 işlemcili Mac modelleri ile de tanışacak. Ayrıca yeni iPad modelleri, AirPods Pro 2 ve 3 yeni Apple Watch modelinin de gelmesi bekleniyor.



iPhone 14 ile Gelecek Olan Yenilikler


Apple yeni iPhone 14 serisi ile Max ismini yalnızca Pro modellerine özgün haline getirecek. Bu doğrultuda eski modellerde karşımıza çıkan Plus ismini yeniden kullanmaya başlayacak.



iPhone 14’ün tasarımına bakıldığında Pro modelleri dikkat çekmektedir. Diğer iPhone modellerinde görmeye alışık olduğumuz ikonik çentik yerine, bir adet kamera için delik, bir adet Face IP için delik yer alacak. Ahize ise kasa ve ekran arasındaki yukarı kısma yerleştirilmiş olacak.



iPhone 14 ve iPhone 14 Plus modellerine bakıldığında iPhone 13’e göre %30 daha küçültülmüş olan çentiğin yer alacağını söyleyebiliriz. Ekran çerçevelerinin de inceleceği yenilikler arasında.



Yeni çıkacak olan iPhone 14 serisinde yalnızca Pro modellerinde 120Hz tazeleme hızı yer alacak. iPhone 14 ve Plus modellerinde ise 60 Hz hız olması bekleniyor.



Söylentilere göre iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max modellerinde A16 Bionic işlemcisinin kullanması, iPhone 14 ve 14 Plus’ta ise A15 Bionic işlemcisinin kullanılması söz konusu.




Eklenme tarihi: 20.08.2022

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler