iPhone 8'in kızılötesi yüz tarama teknolojisi internete sızdı

iPhone 8'in kızılötesi yüz tarama teknolojisi internete sızdı

Yeni telefonundaki çerçevesiz ekran tasarımı yüzünden TouchID sensörünün yerini değiştirmek zorunda kalan Apple, internete sızan yeni detaylara göre farklı bir biyometrik sensör kullanacak. Geliştiricilerin akıllı Siri hoparlörü HomePod'a ait iOS 11 yazılımı içerisinde tespit ettiği dosyalar, iPhone 8 ile ilk defa kızılötesi yüz tarama teknolojisinin kullanıma sunulacağını ortaya çıkardı.

Medyanın FaceID olarak isimlendirdiği yeni biyometrik sensör, ön yüzü neredeyse tamamen ekranla kaplı yeni nesil Apple telefonunda TouchID'nin yerini alıp birincil kilit açma yöntemi olarak sunulabilir. Bununla birlikte parmak izi okuyucunun ekran altına mı yoksa cihazın arkasına mı yerleştirileceği henüz netlik kazanmadı.

Kızılötesi yüz tarama sensörü dışında iPhone 8'in çerçevesiz tasarımını doğrulayan cihaz simgelerine de ulaşan geliştiriciler, sızıntılardaki dizaynı resmen doğrulayan ilk kaynak oldu. Yeni iPhone 8'in eylülde iPhone 7s ve 7s Plus ile birlikte tanıtılması bekleniyor. Ancak seri üretim kaynaklı gecikmeler nedeniyle satışın kasıma kadar sarkabileceği tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 31.07.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler