iPhone 8 ve iPhone 8 Plus performans rekoru kırdı

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus performans rekoru kırdı

Bugün dünya genelinde satışı başlayan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'a dair ilk incelemeler internette yayımlandı. Telefonların sentetik testlerdeki performansını konu alan bir rapor hazırlayan Tomsguide.com, yeni A11 Bionic çipinin rakip çözümler karşısındaki dutumunu gözler önüne serdi.

TSMC'nin 10 nm FF+ üretim süreciyle geliştirdiği Apple A11 Bionic yongada sistem çözümü, dört çekirdekli performans işlemci, çift çekirdek enerji tasarruf işlemcisi, Apple tarafından tasarlanan GPU ve iPhone 8'de 2 GB, 8 Plus'ta 3 GB'lık LPDDR4 RAM modülünü beraberinde getiriyor. Yeni üretim süreci sayesinde iPhone 7 serisiyle aynı pil ömrünü sunmasına karşın işlem performansında %70, grafik performansında ise %30 artış vaat eden iPhone 8, bu vaadini sentetik testlere fazlasıyla yansıtıyor.



İşlem performansını ölçen GeekBench programında çoklu çekirdekte 10 bin puanı aşan iPhone 8'ler, Intel Core i5 işlemcili Macbook Pro'dan daha yüksek işlem gücü sunabiliyor. Qualcomm ve Samsung'un 10 nm'lik çipleriyle karşılaştırıldığında performans farkının neredeyse iki katına ulaştığı görülüyor.



GPU testi için 3DMark kullanan kaynak, Note 8 ve OnePlus 5 gibi en yeni Android telefonların 40 bin puan aldığı testi iPhone 8'in 62 bin skorla tamamladığını bildiriyor. Grafik performansında her zaman mobil sektörün tepe seviyesini belirleyen Apple, kendi tasarladığı ilk grafik işlemciyle bunu bir adım daha öteye taşıyor.

Son olarak iki dakikalık 4K video işleme görevi üzerinden gerçek hayat senaryosu testi uygulayan kaynağın sonuçları daha da şaşırtıcı hale geliyor. iPhone 8'ler 4K videoyu 43 saniyede işlemeyi başarırken Galaxy Note 8'in aynı görevi 3 dakikada tamamlayabilmesi aradaki performans farkının gerçek hayata nasıl yansıyacağını en iyi şekilde gösteriyor.

Bugün dünya genelinde satışa sunulan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, muhtemelen ekim ayı içerisinde Türkiye'de de satılmaya başlayacak. Kesin çıkış tarihi ve perakende satış fiyatları için bizi takip etmeye devam edin.



Eklenme tarihi: 22.09.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler