iOS 15'in Özellikleri Nelerdir? iOS 15 Ne Zaman Çıkacak?

iOS 15'in Özellikleri Nelerdir? iOS 15 Ne Zaman Çıkacak?

Apple tarafından 7 Haziran 2021’de düzenlenen WWDC 2021 etkinliğinde iOS 15 de tanıtıldı. iOS 15 yenilikleri nelerdir, iOS 15 çıkış tarihi nelerdir gibi merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını yazımızda bulabileceksiniz.



iPhone modelleri için geliştirilen yeni yazılımda dikkat çeken birçok yenilik mevcut. Etkinlikte Wallet, Hava Durumu gibi uygulamalarda da yenilikler kullanıcıları bekliyor.

Peki ne bu iOS 15 ile gelen özellikler?



FaceTime



Birçok kişinin severek kullandığı FaceTime, iOS 15 ile daha marifetli bir hale gelecek. FaceTime’a gelen yeni güncelleme sayesinde görüştüğünüz kişiyle uzamsal ses özelliği sayesinde sanki aynı odadaymışsınız gibi bir his oluşacak. Ayrıca ses yalıtımı özelliği ile arka plandaki sesleri ve gürültüleri de engelleyecek. Kullanıcıları sevindirecek bir diğer konu ise portre modunun kullanılabilecek olması. Bildiğiniz gibi portre modunda, yüzünüz haricinde geri kalan her şey bulanıklaşmaktadır.



SharePlay sayesinde FaceTime görüşmesi yapılırken, görüşme yaptığınız kişiyle Apple Music’ten birlikte şarkı dinleyebilirsiniz. Ayrıca film ya da TV programlarını da izleyebilir, karşınızdaki kişiyle ekranınızı paylaşabilirsiniz.



Bildirimler


iOS 15 ile birlikte bildirim paneli de tekrar tasarlandı. Bildirim Özeti ya da Notification Summary, Apple’ın makine öğrenimi sisteminden yararlanacak. Bunun yanı sıra Rahatsız Etme özelliğiniz aktif olduğunda aileniz ve arkadaşlarınız Rahatsız Etme Modunuz aktif olduğunda görebilecekler.



Mesajlar


Mesajlar uygulamasına gelen güncellemeler sayesinde, grup sohbetlerinizi ve birden fazla görüntüyü aynı anda görebileceksiniz.



Yeniden Tasarlanan Uygulamalar


Hava Durumu, Haritalar gibi uygulamalar yeniden tasarlanarak, altyapısı güncellenerek daha hassas şekilde uyarlanmıştır. Favorilere ekleme ve toplu taşıma güzergahları da seçeneklere eklenmiştir.



Canlı Metinler


Live Text uygulaması sayesinde görmüş olduğunuz metinlerin fotoğraflarını çekerek, tek bir hamleyle dijital ortama bu görüntüyü aktarabileceksiniz.



Odaklanma Araçları


Yeni iOS 15 kişilerin dikkat dağınıklığını da azaltmaya yarayan özelliklerle geliyor. Bildirim ve uygulamalardan hangilerine odaklanmak istediklerini müşteriler seçecek.



Safari


Yeni Safari ile tek elle kullanılabilen bir tasarıma da ulaşmış olacak kullanıcılar. Kullanıcılar sekmeler arasında daha kolay bir şekilde geçiş yapabilecek.



Harita


Güncellenen Harita uygulaması dilediğiniz şehirde 3 boyutlu şekilde araba kullanmanıza imkan sağlıyor. CarPlay ya da iPhone kullanarak bu deneyimi yaşayabilirsiniz. Ayrıca bisiklet yolu, yaya kaldırımı, dönüş şeridi, refüjler gibi ayrıntılar da daha kolay görülebilecek.



E-posta


iOS 15 ile birlikte e-postalar için yeni bir gizlilik denetimi de ortaya çıkmış olacak. Mail Privacy Protection özelliği ile mailin açılıp açılmadığını öğrenebileceksiniz. Bunun yanı sıra kullanıcıların konumunu veya IP adresine göre kullanıcıların profil oluşturmasını engellemek için IP adresleri de gizlenecek.



iOS 15 Ne Zaman Çıkacak?


iOS 15 güncellemesi önümüzdeki aylardan itibaren kullanıcılara sunulmaya başlayacak. Bu sonbahardan itibaren iPhone 6S ve üzeri cihazlara sunulması beklenen iOS 15’in beta sürümü ise önümüzde ay kullanıcılara sunulacak.



Eklenme tarihi: 8.06.2021

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Tuğba Oral
twitter.com/tugbisss_

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler