Instagram Mesajları “Görüldü” Yapılmadan Nasıl Okunur?

Instagram Mesajları “Görüldü” Yapılmadan Nasıl Okunur?

Neredeyse her gün bakmadan geçmediğimiz uygulamalardan biri olan Instagram’daki mesajları okurken çoğu zaman görüldü iletisinin karşı tarafa gitmesini istemeyiz. Peki Instagram’da DM’leri nasıl görüldü yapmadan okuyabiliriz?

Bilindiği gibi DM, “Direct Message” kelimesinin kısaltılmış halidir. Fotoğraf, video ya da yazılı mesaj gönderilebilen DM sayesinde dilediğiniz kişilerde iletişimde kalabiliyorsunuz. Söz konusu mesajlar okunduğunda ya da görüldüğünde karşı tarafa “Görüldü” bildirimi gitmektedir. Bazen her ne kadar mesajı görüntülesek de bu bildirimin karşı tarafa gitmesini istemeyebiliyoruz. Ya da sırf karşı tarafa ayıp olmasın diye mesajları yanıtlamak da istemeyebilirsiniz.

Instagram uygulamasında şu an için DM’deki mesajların “Görüldü” özelliğini kapatmak için bir özellik mevcut değildir. Ve ilerleyen zamanlarda böyle bir güncelleme gelip gelmeyeceği de belli değil. Mesajları “Görüldü” yapmadan okumak için deneyebileceğiniz yöntemler şu şekilde:

Bildirimlerden Göz Atabilirsiniz


iOS ya da Android cihazlarınızın bildirimleri açıksa eğer, ana ekrana gelen bildirim ekranından mesaja tıklamadan, onu okuyabilirsiniz. Ama bildirimi açıp, mesaja tıklarsanız karşı tarafa okundu mesajı gidecektir.

İnterneti Kapatabilirsiniz


Cihazınızın internet bağlantısını keserek, gelen mesajı okuyabilirsiniz. Mesajınızı okuduktan sonra internetinizi yeniden açabilirsiniz. Bu işlemden sonra karşı tarafa mesajı okuduğunuza dair ileti gitmeyecektir.

Kısıtlama Özelliği


Bu adımda size DM’den mesaj gönderen kişinin profil arama kısmına girerek, sağ üst kısımda bulunan üç noktaya tıklayın. Karşınıza gelen listeden “Kısıtla” seçeneğini seçin. Bu işlem sonrasında mesaj, ana mesaj sayfanızda görünmeyecektir. Söz konusu mesaj “Mesaj İstekleri” kısmına taşınacaktır. Bu kısımdan mesajı “Görüldü” bildirimi karşı tarafa gitmeden, okuyabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 17.11.2021

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler