Google, HTC'nin bir bölümünü 1,1 milyar dolara satın alıyor

Google, HTC'nin bir bölümünü 1,1 milyar dolara satın alıyor

Birkaç aydır konuşulan Google-HTC işbirliği anlaşması bugün nihayet resmiyete kavuştu. İlk Android telefonun üreticisi olan ve ekosistemin on yıllık serüveninde Google'nin en büyük iş ortağı olarak gösterilen HTC, akıllı telefon departmanının bir bölümünü arama motoru devine devredeceğini açıkladı.

Google markasını taşıyan Pixel telefonlarının geliştirilmesinde rol oynayan HTC'nin 4 bine yakın ar-ge çalışanı artık Google'nin donanım operasyonları için emek harcayacak. İş gücünün ciddi bir kısmını Google'ye devreden ve patent portföyü, endüstriyel tasarımlar gibi birçok fikri mülkiyetini lisanslayan HTC, bunun karşılığında nakit 1,1 milyar dolar ödeme alacak.

2018 başında tamamlanması beklenen anlaşma sonrası kendi akıllı telefonlarını geliştirmeyi sürdüreceğini belirten Tayvanlı üretici, çalışmalarını Vive sanal gerçeklik aleti üzerinde yoğunlaştıracak. Google ise uzun süredir oluşturmak istediği kendi donanım bölümü için tecrübeli bir ekibi bünyesine katmış olacak. Bu ekibe daha önce Google tarafından satın alınan bir diğer donanım üreticisi Motorola'nın bir dönem başkanlığını yapan Rick Osterloh liderlik edecek.



Eklenme tarihi: 21.09.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler