Avea inTouch, Turkcell MaxiPlus 5, Vodafone Smart II karşılaştırması

Avea inTouch, Turkcell MaxiPlus 5, Vodafone Smart II karşılaştırması

Ülkemizde son olarak Avea’nın de kendi markasını taşıyan telefonunu çıkarmasıyla birlikte, Turkcell, Vodafone ve Avea’nın operatörlük hizmetindeki rekabeti, başka bir cephe olan akıllı telefon pazarına da yansıdı. Peki akıllı telefon almak isteyen teknoloji meraklısı kullanıcılar ne yapmalı.

Giriş ve orta seviyeye hitap eden, ve fiyat olarak da birbirine yakın olduğu için seçtiğimiz Avea inTouch, Turkcell MaxiPlus 5 ve Vodafone Smart II telefonlarından en güçlü işlemci 800 MHz hızındaki Turkcell MaxiPlus 5’de. Vodafone 650 Mhz hızında işlemci tercih ederken, Avea inTouch 600 MHz hızında işlemci kullanıyor. Bu üç akıllı telefonda işlemciler 512 MB RAM’le destekleniyor.


Ağırlıkları ve boyutları hemen hemen aynı olan telefonlarda Avea ile Turkcell 3.5 inç ekran kullanırken, Vodafone 3.2 inçlik bir ekran tercih ediyor. Fotoğraflarınız için ayrı bir önem taşıyan kamerada, 5 MP çözünürlüklü kamerasıyla MaxiPlus fark yaratırken onu 3.2 MP çözünürlükle Avea takip ediyor. En düşük kamera çözünürlüğü ise 3 MP’le Vodafone’da.

Akıllı telefonlarla yeni tanışacaklar için uygun fiyatlarıyla dikkat çeken bu telefonların hepsinde Google’ın mobil cihazlar için tasarladığı Android işletim sistemi mevcut olsa da cihazlar arasındaki sürümler farklı. Turkcell’in cihazı, 4.0 sürümü Ice Cream Sandwich ile gelirken, Vodafone ve Avea’nın telefonları 2.3 sürümü olan Gingerbread ile kullanılıyor. Telefonlar içindeki yazılımlar benzerlik gösterirken, operatörlerin kendi cihazları için özel olarak geliştirdikleri uygulamalar kullanıcıların işlerini daha da kolaylaştırıyor.

Son olarak bu üç telefonun fiyatlarına baktığımızda, donanım olarak biraz daha güçlü olan Turkcell MaxiPlus 5 499 TL’ye satılırken, Vodafone Smart II 416 TL, Avea inTouch 399 TL etiket fiyatı ile son kullanıcıya ulaşıyor.






Eklenme tarihi: 23.11.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler