ve karşınızda iPhone 4S

ve karşınızda iPhone 4S

Apple’ın toplantıda birden fazla cep telefonu tanıtacağı söylentileri, -ekonomik iPhone- kavramını ortaya çıkarmış ve böyle tüketiciler için bir beklenti oluşturmuştu. Fakat beklenen olmadı ve Apple sadece iPhone 4S'i tanıttı. iPhone 4’ün daha da hızlandırılmış modeli olan iPhone 4S, iPhone 4 ile aynı kasaya sahip.

Apple iPhone 4SiPhone 4S özellikleri:

  • 58.6 x 115.2 x 9.3 mm boyutlarında, 140 gram ağırlık
  • Handsfree, Bluetooth 4.0, Ses kaydı
  • 14 saat konuşma, 200 saat bekleme süresi
  • 16777216 renkli, 640 x 960 px ekran
  • 16 GB / 32 GB / 64 GB dahili hafıza
  • 8 MP kamera, Full HD (1080p) video kaydı
  • 3G, HSDPA, Wireless Lan, GPS desteği
  • Apple A5 Dual Core 1 Ghz işlemci
  • Apple iOS 5 işletim sistemi

Apple iPhone 4S ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

5 lensli 8 MP kamera
8 MP kameraya sahip olan iPhone 4S 3264×2888 piksel çözünürlükte fotoğraflar çekebiliyor. Özel lensler kullanılan kameranın diyafram değeri f2.4. Kullanılan Hibrid IR filtresi ile bu değer, diğer telefonlara göre daha keskin ve daha canlı renklerde fotoğraflar çekmenizi sağlıyor.

Hızlı fotoğraf çekimi
iOS5'in getirdiği yenilikler hem kameranın açılmasını hem de arka arkaya daha hızlı fotoğraf çekileblmesini sağlıyor. Apple'ın ürünlerindeki en büyük avantajı olarak görülen donanım ve yazılımın mükemmel bir uyum içerisinde çalışması iPhone 4S'inde mükemmel bir telefon olmasını sağlamış.

Kameraya hızlı ulaşım
Yeni özellik sayesinde Kamera ve Fotoğraflar’a ulaşmak da artık daha kolay. Ekran kilitliyken ana ekran tuşuna iki kere arka arkaya bastığınızda kamera açılıyor. Artık ses açma tuşunu da deklanşör olarak kullanabiliyorsunuz. Yenilenen Fotoğraflar uygulaması, çektiğiniz görüntüler üzerinde kesme, çevirme, kırmızı göz düzeltme gibi işlemleri yapmanıza imkan tanıyor. iCloud sayesinde de fotoğraflarınız tüm diğer iOS’li cihazlarınıza otomatik olarak kopyalanabiliyor.

A5 işlemci ve hız
Çift çekirdekli A5 işlemciye sahip olan iPhone 4S, bu işlemcisi ile iPhone 4'e göre 2 kat daha hızlı. Grafik işlemcisi olarak da bir önceki modele göre 7 kat daha hızlı. İşlemcinin yükseltilmesi ve grafik konusunda iyileştirilmeler yapılması iPhone'un pil ömründe kısalmaya neden olmamış. Yine iPhone 4 le aynı kullanım sürelerine sahip. Tam dolu batarya ile 8 saat 3G şebekesi ile veya 14 saat 2G şebekesi ile konuşma yapabiliyorsunuz. 3G üzerinden 6 saat veya Wifi ile 9 saat internete girebiliyorsunuz. Yada 10 saat video izleyebiliyor ve 40 saat müzik dinleyebiliyorsunuz.

Bluetooth 4 teknolojisi
Bluetooth 4 teknolojisinin kullanıldığı ilk telefon olan iPhone 4S, 100 metreden fazla etki alanına sahip olan bu teknoloji ile 1 Mbps hızında veri transferi yapabilecek.

Siri uygulaması
Sadece iPhone 4S’de kullanılacak olan Siri uygulaması ile iPhone’a “Alarmı sabah 8’e kur” dediğiniz de cihaz otomatik olarak alarmı saat 8'e kurabiliyor. Kısa mesajlara sesli olarak verdiğiniz yanıtı yazıya dönüştürerek gönderebiliyor. "Eve gidince annemi arayacağım" dediğinizde Siri, GPS ile konumunuzu takip ediyor ve "Ev" olarak belirlediğiniz alana girdiğinizde sizi uyarıyor.

Siri ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

Tanıtım Videosu:


Gelişmiş anten
iPhone'un anten vazifesi gören kenar çerçeveleri iPhone 4'de büyük bir sorun olmuş ve telefon için şebeke sorunu başgöstermişti. iPhone 4S’te ise bu durum tamamen ortadan kalktığı gibi GSM ve CDMA şebekeleri arasında kendi kendine geçiş yapabiliyor. Cihaz HSDPA bağlantısı ile 14.4 Mbps hıza kadar indirme yapabiliyor. Tabi bulunduğunuz operatör desteklerse.

iCloud ile herşey tek yerde
Apple iCloud bilgilerinizi tek bir yerde saklamanıza ve buradan dağıtmanıza yarayan bir sistem. iPhone ile çektiğiniz fotoğrafları iCloud sayesinde Mac bilgisayarınızdan bakabiliyorsunuz. Veya iPod’unuzda yer alan bir parçayı iPhone’dan dinleyebiliyorsunuz. Yani iCloud’da saklanan tüm verilere, uyumlu tüm cihazlarınızdan ulaşabiliyorsunuz. iPad ile iTunes’dan satın aldığınız bir şarkı aynı anda iPhone’unuza veya bilgisayarınıza da inmiş oluyor. Böylece cihazlar arasında herhangi bir senkronizasyona gerek kalmıyor. iCould 5 GB alana sahip ve iPhoen sahipleri tarafından ücretsiz olarak kullanılabilecek.

Fotoğraflar ve dokümanlar da paylaşılıyor
Photo Stream özelliği ile çektiğiniz fotoğraflar veya videolar aynı anda tüm cihazlarınızla kablosuz olarak paylaşılıyor. Photo Stream sizi, cihazlar arasında eşleme yapma zahmetinden kurtarıyor. Herşeyi kendisi ayarlıyor. Bu şekilde paylaşım için bir çok uygulama mevcut. Documents in the Cloud özelliği de oluşturduğunuz dokümanları, uyumlu diğer cihazlar arasında paylaşıyor. iCloud Backup özelliği sayesinde ise kablosuz ağa bağlandığı anda yedekleme yaparak bilgilerinizin kaybolmasını önlüyor.

Fiyatı hakkında bilgiler:
16 GB, 32 GB ve 64 GB olmak üzere 3 farklı model olarak sunulacak olan iPhone 4S'in fiyatları 16 GB’lık model için 199 dolar, 32 GB’lık model için 299 dolar ve 64 GB’lık model için ise 399 dolardan satılacak.

iPhone 4S fiyatı


Find My Friends
Find My Friends sayesinde arkadaşlarınızın nerede olduğunu görebiliyorsunuz. Apple buna benzer bir teknolojiyi Find My iPhone uygulamasında kullanmıştı. Bu uygulama ile iPhone’unuzu kaybetseniz bile iPad’inizden nerede olduğunu görebiliyordunuz. Arkadaş arama uygulamasında ise yerinizi arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Paylaşma süresini ve paylaşacağınız kişileri seçebiliyorsunuz.

iPhone 4S'in Türkiyeye geliş tarihi
Apple beklenen sürprizi yapmadı ve iPhone 5 yerine iPhone 4’ün hızlandırılmış versiyonunu tanıttı. iPhone 4S bir önceki modele göre daha hızlı. Kamerasında büyük iyileştirmeler yapıldı. Telefon 14 Ekim tarihinde Amerika, Kanada, Avustralya, İngiltere, Fransa, Almanya ve Japonya’da satışa sunulacak.

28 Ekim’de ise aralarında Türkiye’nin bulunmadığı 22 ülkede daha satışa sunulacak. Böylece yeni iPhone’un resmi olarak Türkiye’ye gelmesi için yılbaşını bekleyeceğiz.





Diğer iPhone 4S haberleri

Resim Galerisi

Resimlerin devamı için tıklayınız




Eklenme tarihi: 4.10.2011
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler