iOS 17 Tanıtıldı. İşte Gelecek Özellikler

iOS 17 Tanıtıldı. İşte Gelecek Özellikler

Apple WWDC 2023 etkinliğinde iOS 17’yi tanıttı. Her yıl kullanıcılar tarafından merakla beklenen WWDC (Dünya Geliştiriciler Konferansı) 2023’te Apple’ın yeni işletim sistemine dair yeniliklere de yer verdi. Farklı Apple ürün ve hizmetleri tanıtılırken, iOS 17 etkinliğin odak noktasıydı. Peki kullanıcıları iOS 17 ile neler bekliyor?

iOS 17’de Bulunan Özellikler



iOS 17 ile gelen özelliklere gelin yakından bakalım.

Aramalara Kişi Posterleri Geliyor


Apple kullanıcıları için artık telefon aramalarında da yenilikler mevcut. Bu özellik ile kişiler rehberinde bulunan kişilerin fotoğraflarını kullanabilecek. Bunun yanı sıra yazılar da kullanıcıların istediği şekilde değiştirilebilecek. Yani sizin arayan kişinin fotoğrafı gözüktüğünde, fotoğrafın arka tarafında arayan kişinin adı gözükebilecek.



Sesli Mesajlarınızı Metine Dönüştürebilirsiniz


iOS 17 sayesinde artık sesli mesajlarda sizi arayan kişilerin ne söylediğini yazılı olarak da görmek mümkün olacak.



FaceTime ile Sesli Mesaj Bırakın


Yeni İOS güncellemesi ile birlikte FaceTime’da sesli mesaj bırakabilme dönemi başlıyor. FaceTime ile arama yapıldığında, kişiler aradıkları kişiye ulaşamazsa video mesaj bırakılabilecek.



Mesajlara Yenilik


iOS 17 ile görmediğiniz mesajlarınıza doğrudan ulaşabileceksiniz. WhatsApp uygulamasında olduğu gibi bir dokunuşla mesajlarınıza gitmeniz mümkün. Üstelik biriyle mesajlaşırken yakınlarınızın nerede olduklarını da bilmek isterseniz Live Fotoğraflarınızı Sticker Haline Getirebilirsiniz
Galerinizde yer alan fotoğraflardan dilediğinizi ya da live fotoğraflardan sticker yapmanız artık çok kolay. Kamera butonunun yerine gelecek olan artı butonu ile bu işlemi yapabilirsiniz.



AirDrop ile Kişi Paylaşın


NameDrop özelliği ile kullanıcıların iPhone’larını yan yana tutarak AirDrop ile paylaşabilecek. Hatta bu özellik Apple Watch ile de kullanılabilecek.



Apple “Günlük” Uygulaması


Yeni güncelleme ile kullanıcılara yepyeni bir “Günlük” uygulaması tanıtıldı. Uygulama sayesinde adından da anlaşılabileceği gibi gittiğiniz yerlere ait o günle ilgili anılar eklenebilecek. Fotoğraf, konum, kişi gibi birçok detayı ekleyebilmek mümkün.



“Hey Siri” Komutuna Güncelleme Geldi


Birçok kullanıcı tarafından sıklıkla gösterilen sanal asistan “Hey Siri” komutu ile çalışıyordu. Ta ki iOS 17’ye kadar. iOS 17 ile birlikte Siri’yi kullanmak isteyen kişilerin yalnızca “Siri” demesi yeterli olacak.



StandBy ile iPhone’u Akıllı Ekran Olarak Kullanabilirsiniz

Yeni güncelleme sayesinde iPhone’lar akıllı ekran görevi görebilecek. Yani telefon yatay konumda kilitliyken kullanıldığında birçok wigdet kullanılabilir olacak.



Eklenme tarihi: 6.06.2023

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler