SAR değerlerini BTK ölçsün

SAR değerlerini BTK ölçsün

Cep telefonu değiştirme ve teknolojiyi takip etme konusunda Avrupa’da çok üst sıralardayız. Türkiye’de kullanımda olan 113 milyon adet cep telefonu var. O halde bu konuda ülkemiz adına bazı önlemlerin alınması amacı ile Bilgi Teknoloji Kurumu’nun (BTK) yetkilerinin artırılması gereklidir.

Sony Ericsson W995iSAR değerlerini Bilgi Teknoloji Kurumu ölçsün
Avrupa’da bir cep telefonunu satışa sunabilmek için CE belgesini almanız gerekiyor. Satışa sunacağınız cep telefonunun SAR değeri 2.00 W/kg altında olmaması durumunda CE belgesine sahip olamıyorsunuz ve telefonu piyasaya sunamıyorsunuz. Yakın zamanda BTK bazı cep telefonlarının SAR değerlerini ölçmüştü. Ölçüm sonucunda çıkan değerler ile firmaların açıkladığı değerler arasında farklılıklar oluşması bu konudaki şüpheleri de artırdı. Çin’den gelen tüm cep telefonlarının SAR değeri ölçüm raporları var fakat buna güvenebilir miyiz bilmiyoruz.

GSM alfabesindeki başarı tekrarlanmalı
Daha önce GSM alfabesine Türkçe karakterlerin eklenmesi konusunda büyük bir başarı gösteren ülkemiz de, SAR değerleri konusunda da çalışmalar yapılmalı ve SAR değerlerini ölçen tek yetkili kurum BTK olmalıdır. Bu durumda her üretici BTK’dan aldığı raporlar kapsamında telefonlarını piyasaya sunmalılardır. Kullanıcılarda tarafsız kurum olan BTK’ya güvenerek sağlıklarına daha az zararlı cihazlar kullanabilirler.

Haberle ilgili konular



Eklenme tarihi: 3.05.2009
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler