Cep telefonu sağlığınızı tehtid ediyor

Cep telefonu sağlığınızı tehtid ediyor

Gelişen teknolojinin hayatı kolaylaştırırken pek çok zararı da beraberinde getirdiğini belirten Biyologlar Birliği Derneği, özellikle cep telefonları, bilgisayarlar ve elektronik eşyaların yaydığı elektromanyetik dalgalara karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti.

Nokia 6124 ClassicKansere sebep oluyor
Biyologlar Birliği Derneği Başkanı Kadir Sorucuoğlu, cep telefonunun gereksiz kullanımının, insanların saatlerce bilgisayar karşısında oturmalarının, televizyon ve diğer elektronik eşyaların yaydıkları elektromanyetik dalgaların insanları daha stresli ve daha sağlıksız bir nesle doğru götürdüğünü söyledi. Pek çok hastalıkla kanser vakalarındaki artışta teknolojinin payının olduğunu savunan Kadir Sorucuoğlu, şunları söyledi: "Araştırmalara göre cep telefonlarından yayılan mikrodalgalar sperm sayısını, hareketliliğini ve kalitesini neredeyse yarı yarıya düşürüyor, genetik yapıyı bozuyor, lenfoma kanserine sebep oluyor."

Dikkat etmeniz gerekenler
Telefonunuzu arka cebinizde taşıyın
Cep telefonun sağlığınıza verdiği zararı en aza indirmek için, telefonunuzu mümkünse arka cebinizde taşıyınız. Ayrıca kapalı alanlarda ve şebeke sinyalinin düşük olduğu durumlarda uzun süreli görüşme yapmayınız. Kulaklıklı mikrofon seti kullanmanız zararı en aza indirecek en güzel çözümdür.
Şebeke sinyaline dikkat
Telefonunuzun iyi çekmediği yerlerde konuşmaktan kaçının. Çünkü bu sırada cep telefonunuz, baz istasyonuna bağlanmak için en yüksek performans ile çalışmaktadır.
Görüşmelerinizi gereksiz yere uzatmayın
Cep telefonunuzun sağlığınıza verdiği zararı en aza indirmek için telefon görüşmelerinizi mümkün olduğu kadar kısa tutun. Bu şekilde beyninize uygulanan radyasyon miktarı ve süresi azalacaktır. Eğer mümkünse kısa mesaj göndermeyi tercih ediniz.
Kapalı mekanlarda görüşmeyin
Cep telefonunuzun sağlığınıza verdiği zararı azaltmak için araç içerisinde telefonla konuşmayın. Arabanın şasisi ışınları yansıttığından dolayı vücudunuza uygulanan radyasyon miktarı artıyor. Ayrıca cep telefonunuz aracınızın metal yapısını aşabilmek için daha fazla güçlü yayın yapıyor.



Eklenme tarihi: 5.03.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler