Cep telefonunun olumsuz etkileri

Cep telefonunun olumsuz etkileri

Fransa Sağlık Bakanlığı, tehlikeli olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış olmasa da, cep telefonlarının başta çocuklar tarafından olmak üzere aşırı kullanılmaması konusunda uyardı. Fransa Sağlık, Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada, telefonların sağlık üzerindeki olası olumsuz etkileri konusuna değinilerek, cep telefonu pazarında küçük çocuklara yönelik tasarımların görülmesinin endişeleri artırdığı belirtildi.HTC P3400

Çocuklar çok önemli
Bakanlık açıklamasında, cep telefonlarının sağlığa etkisi konusunda bir risk olasılığı tümüyle dışlanmadığı sürece alınacak önlemlerin haklı olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, özellikle çocuklar arasında cep telefonu kullanılmasında aşırıya kaçılmaması, ölçülü olunması tavsiyesinde bulunulurken telefon kullanımıyla ilgili öneriler de yer aldı.

Mobilize Bilgi
Cep telefonunuzun sağlığınıza verdiği zararı en aza indirmek için telefon görüşmelerinizi mümkün olduğu kadar kısa tutun. Bu şekilde beyninize uygulanan radyasyon miktarı ve süresi azalacaktır. Eğer mümkünse kısa mesaj göndermeyi tercih ediniz.



Eklenme tarihi: 9.01.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler