Apple iOS 8'e ait ilk görüntüler sızdı

Apple iOS 8'e ait ilk görüntüler sızdı

Son günlerde iOS 8 işletim sistemi hakkında önemli detaylar yayımlandı. Mobil endüstrinin en güvenilir bilgi kaynağı Mark Gurman, yeni iOS dağıtımıyla alakalı paylaşımları sayesinde medyayı aydınlatmaya devam ediyor. Son olarak iCloud bulut tabanlı depolama ve eşitleme hizmetinin yeni mobil uygulamalarla destekleneceğini bildiren Gurman, Sina Weibo platformundan servis edilen ilk iOS 8 ekran görüntülerini de doğrulayan isim oldu. Çinli bir kaynağın yayımladığı görseller, iOS 7 ile neredeyse aynı bir arayüz ve birtakım yeni uygulamaları gün yüzüne çıkardı.

iCloud servisi kapsamında Mac OSX'teki Preview ve TextEdit uygulamalarını mobil cihazlarla senkronizasyon için iOS platformuna taşıyacak olan Apple, bu yazılımlara OSX'teki işlevlerin tamamını entegre etmiş olmasa da iki platform arasındaki eşitleme işlemini yeni servislere yaymış olacak. iPhone 5s'deki Apple M7 hareket işlemcisi ve iWatch akıllı saatinden gelen verilerle beslenecek Healthbook uygulaması da bu görsellerde boy gösteriyor. Fitness, sağlık odaklı Apple uygulaması, iOS cihazlarının Passbook'tan sonraki büyük çekirdek yazılımı olacak.

Büyük çaplı yenilikleri beraberinde getirecek yeni Haritalar uygulaması da iOS 8'le sahne alacak. Haziranda tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan sekizinci işletim sistemi güncellemesinin görüntülerdekinden daha farklı bir arayüzle gelme ihtimali olduğunu da hatırlatalım.



Eklenme tarihi: 13.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler