iOS 8, yenilenmiş bir Haritalar uygulamasıyla yayımlanacak

iOS 8, yenilenmiş bir Haritalar uygulamasıyla yayımlanacak

Healthbook adlı yeni bir sağlık uygulamasının eşlik edeceği öğrenilen sonraki iOS güncellemesi yaklaşıyor. Üç ay sonra WWDC 2014'te ilk kez sergilenecek olan iOS 8 işletim sistemi, iOS 7'nin aksine kullanıcı arayüzü değil, uygulama ve servis odaklı yeniliklere odaklanacak. Platformun sekizinci sürümüne dair yeni detaylar paylaşan 9to5Mac.com'un güvenilir sızıntı kaynağı Mark Gurman, bu öngörüyü doğrulayan önemli veriler paylaştı.

iOS 6 ile mobil platformunun Haritalar uygulamasından Google servislerini soyutlayıp kendi coğrafi hizmetlerini entegre eden Apple, daha pürüzsüz bir arayüz ve üç boyutlu yapılar vaat etmesine karşın bu uygulamayla bir harita hizmetinden bekleneni verememişti. Birçok yerde bozuk uydu görüntüleri ve sayısız eksiklikle çıkış yapan yeni iOS Haritalar servisi, Apple CEO'su Tim Cook ve ekibini tüketicilerden özür dilemeye mecbur bırakmıştı. Zamanla sorunlarını giderip kayda değer bir ilerleme gösteren uygulama, halen Google Maps gibi üst düzey bir hizmet ile aynı seviyede değil.



Mark Gurman'nın kaynaklarına dayandırdığı iddiasına göre; Apple'nin bünyesine kattığı BroadMap, Embark ve HopStop gibi coğrafi hizmetler üzerine yoğunlaşmış firmalar, iOS 8'e eşlik edecek Haritalar uygulamasını besleyecek veritabanını besleyecek. Daha doğru bilgilerin mevcut olduğu bir servis için uğraşan şirket, kartografik düzenlemelerle sokakların daha belirgin olduğu bir harita, daha tutarlı uydu görüntüleri, hava alanı, park, otobüs durakları ve metroya daha kolay ulaşılabilecek bir taşımacılık ve mekan sistemi geliştiriyor.

Yukarıda muhtemel bir iOS 8 haritalar uygulaması ekranının ön çalışmasını bulabilirsiniz. Bu ekran, yol tarifi almak isteyen kullanıcılara sunularak dilediği yöntemle tarif alabilmesine imkan tanıyacak. Yarı saydam formdaki bu menüde, farklı ulaşım yöntemlerine göz atılabilecek ve ekranın üst bölümündeki haritadan bu yöntemin güzergahını inceleyebileceksiniz. Uygulamada ayrıca, standart, uydu, melez ve transit olmak üzere dört farklı harita görüntüleme modu bulunacak.

Araç içi eğlence sistemleriyle bütünleşme sağlayacak CarPlay özelliğiyle iOS Haritaların otomobillerde daha kolay kullanımını sağlamak için uğraşan Apple, ilerleyen dönemlerde sunulması beklenen artırılmış gerçeklik moduyla yol tarifi deneyimine yeni bir boyut kazandırmaya çalışacak. iOS 8 ve yeni Haritalar uygulamasının sonbaharda iPhone 4S, iPad 3 ve üstü modellere dağıtılacağı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 11.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler