Turkcell Kim Aramış servisi

Turkcell Kim Aramış servisi

Telefonunuzun kapalı veya ulaşılamaz olduğu durumda sizi kimin, kaç kez, hangi tarih ve saatte aradığı bilgileri, ulaşılabilir duruma geldiğinizde kısa mesajla size bildirilir. Ayrıca, arayanlar size sesli mesaj da bırakabilirler. Turkcell Telefon Yedekleme servisi ile rehberini yedeklemiş aboneler, bilgilendirme mesajları içerisinde arayanların numaraları yerine rehberlerinde kayıtlı olan isimlerini görebilirler.

Ücretlendirme
Telefonunuz kapalı veya ulaşılamaz olduğu durumlarda gönderilen, arama detayı ve sesli mesaj bilgisini içeren mesajlar ile 7565’i arayarak sesli mesajlarınızı dinlemek ücretsizdir. KimAramış’a yönlendirilmiş hattı arayan kişi, sinyal sesini duyana kadar ücret ödemez. Sinyal sesinden sonra konuşma başlarsa, kendi tarifesi üzerinden ücretlendirilir.

Servis kullanımı
KimAramış servisini kullanmak için herhangi bir yönlendirme yapmanıza gerek yoktur. KimAramış servisi tüm Turkcell faturalı ve Hazır Kart abonelerine otomatik olarak açıktır. Telefonunuz kapalı ya da ulaşılmaz olduğunda KimAramış otomatik olarak devreye girer.

Telefon açık iken yönlendirme
Telefonunuz açık olduğunda da istenen koşul için (Meşgul, Cevapsız ve Tüm Aramalar için) sizi arayan kişilerin kapalı anonsu duymasını sağlayabilirsiniz. Telefonunuzun Yönlendirme menüsünden, hattınızı, istenen koşul için (Meşgul, Cevapsız ve Tüm Aramalar için) 7585 'e yönlendirebilirsiniz.

  • Telefonunuzu Tüm Aramalar koşulu için 7585'e yönlendirdiğinizde, telefonunuz açık olmasına rağmen sizi arayanlar kapalı anonsu duyar.
  • Meşgul koşulu için yönlendirme yaptığınız durumlarda sizi arayanlar telefonunuz meşgulse kapalı anonsu duyar.
  • Cevapsız koşulu için yapılan yönlendirmelerde ise arayan kişi telefona cevap verilmediği zaman kapalı anonsunu duyar.
  • Her koşulda arama detay bilgileri size anlık olarak kısa mesajla gönderilir. 7585'e yaptığınız yönlendirmeden dolayı ücret ödemezsiniz, ancak size iletilen ve arama detaylarını içeren her kısa mesaj 0,5 TL olarak ücretlendirilir.


Kim Aramış mesajları ne kadar saklanır?
KimAramış’ta mesajlarınız size ulaştırılamadığı 28,5 saat boyunca saklanır. Bu sürenin sonunda telefonunuz hala kapalı ya da ulaşılamaz durumdaysa, bu mesajlar silinerek, size yapılan yeni aramalarla ilgili bilgiler saklanır. Dinlenmemiş sesli mesajların saklanma süresi ise 3 gündür. Dinlenmemiş sesli mesajlar üçüncü günün sonunda silinir.

Diğer operatör abonelerinden gelen aramalar da KimAramış’la bilgilendirilir mi?
Diğer operatörün numarası gizli numara değilse, size gelen bilgi mesajı içerisinde iletilir. Numara gizliyse, gizli numara olarak iletilir.



Eklenme tarihi: 1.07.2010
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler