Servisi ve sitesi olmayana yetki yok

Servisi ve sitesi olmayana yetki yok

Büyük firmalar dışında bir marka aldığınızda bir çok sorunla karşılaşabiliyorsunuz. Bu sorunların en başında teknik servis hizmetleri geliyor. Çoğu kullanıcı ürününü kullandığı markanın teknik servisine ulaşmakta zorluk çekiyor. Bu durum en çok Çin’de üretim yapan küçük firmaların cep telefonlarında yaşanıyor.

Kargo ücretlerini kullanıcılar ödüyor
Sitemize gelen bir şikayette, ürünü arızalanan bir kullanıcının, teknik servise gönderdiği telefonun karşı taraftan ödemeli olarak gönderildiği yazıyordu. Yani siz garanti kapsamında olan ürününüzü teknik servise gönderiyorsunuz ve sorunu giderilen cihaz, teknik servis tarafından alıcı ödemeli olarak size geri gönderiliyor. Teknik servis ürünün arkasında durmalı ve kullanıcılarına her türlü desteği vermeli.

İnternet siteleri yok
Bir çok çift sim kartlı cep telefonu üreticilerinin internet sitesi bulunmuyor. İnternet sitesi bulunanlardan bazılarının da sitelerinde yer alan ürünlerin özellikleri yanlış gösteriliyor. Bunlar kullanıcıların yanılmasına neden oluyor.

Aksesuar desteği yok
Aksesuar konusunda sadece Çin malı telefonlarda değil orta büyüklükteki firmalarda da sıkıntı yaşanıyor. Nokia, Samsung ve Sony Ericsson dışındaki markaların modellerine ait kulaklık, şarj cihazı ve data kablosu gibi aksesuarları bulmak mümkün değil. Anadolu’daki kullanıcıların çoğu aksesuar konusunda büyük sıkıntılar çekiyor.

Standart getirilmeli
Tüm bu yaşanan sıkıntılara Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından standart getirilmelidir. Yeterli teknik servis sayısı bulunmayan, garanti koşulları açık olmayan, internet siteleri olmayan veya yanlış olan, aksesuar desteğini sunamayan üreticilere satış yetkisi verilmemelidir. BTK’nın internet sitesinde, Türkiye’de satış yapan tüm markaların bilgileri yer almalıdır.

Haberle ilgili başlıklar



Eklenme tarihi: 4.05.2009
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler