Samsung Galaxy Note 4'ün tanıtım tarihi: 3 Eylül

Samsung Galaxy Note 4'ün tanıtım tarihi: 3 Eylül

Son iki yıldır en kötü mali dönemini geride bırakan Samsung zaman kaybetmeden eski yükseliş ivmesini yakalamayı planlıyor. Bugün firmanın gelecek ürünleri hakkında açıklamalarda bulunan Samsung CFO'su, yeni malzemeler kullanarak geliştirdikleri telefonlarını doğrulamış ve büyük ekranlı yeni nesil melez telefonun donanımından bahsetmişti. Yeni Apple ürünleriyle rekabette bir adım önde olabilmek için tanıtıldıktan çok kısa bir süre sonra satışa sunulacağı öğrenilen yeni Galaxy telefonlarından Galaxy Alpha modelini önceki yazımızda detaylandırmıştık.

Samsung'un üst düzey donanım tedarikçileriyle görüşen Korea Times'in raporu sayesinde Galaxy Note 4 biinmezliği de ortadan kalmaya başladı. Galaxy S5'ten çok daha güçlü bir cihaz olacağı öğrenilen Note 4, 5,7 inç büyüklüğünde 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü bir Super AMOLED ekranı beraberinde getirecek. Quad HD OLED ekrana sahip ikinci telefon olarak kayıtlara geçecek melez telefonun 64-bit destekli ARMv8 mimarisini kullanan sekiz çekirdekli bir Exynos çipsetten gücünü alması bekleniyor. Mali-T760 grafik işlemcisiyle test sonuçları internete sızan tablet telefon, muhtemelen 20 nm üretim süreciyle geliştirilen bir yongada sistemi yapısında barındıracak. Zira yeni A8 çipini bu üretim teknolojisiyle geliştirdiği bilinen Apple ile başka türlü donanım mücadelesi vermek mümkün olmayacaktır.

Optik görüntü sabitleyiciye sahip 16 megapiksellik Sony IMX240 CMOS kamera sensörünün entegre edildiği ilk telefon olacağı iddia edilen Note 4, ayrıca ultraviyole ışın sensörüyle S Health uygulamasına eklenecek yeni deri sağlığı fonksiyonlarına bilgi sağlayacak. Bu yönüyle de endüstrinin ilk UV sensörlü telefonu olacağı Korea Times'in irtibata geçtiği Samsung'un yazılım ortakları tarafından doğrulanmış oldu.

Metal çerçeveyle daha güçlü bir kasa yapısı benimseyeceği öğrenilen Galaxy Note 4'te yine sıradan düz bir OLED panel yer alacak. Ancak geçen seneki Galaxy Round modelinin devamı niteliğinde yeni bir kavisli Note versiyonu da bizleri bekliyor olacak. Bu modelin önceki cihaza kıyasla daha büyük bir satış ağıyla piyasaya sürülmesi umuluyor. 3 Eylül tarihindeki IFA 2014 öncesi basın konferansında tanıtılacak olan Note 4 ve diğer Samsung aygıtları, Berlin'deki fuar kapsamında sergilenecek. Note 4'ün etkinlikten 1-2 hafta sonra tüketiciyle buluşacağı öngörülüyor.



Eklenme tarihi: 31.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler