Metal çerçeveli Galaxy Alpha'nın test sonuçları yayımlandı

Metal çerçeveli Galaxy Alpha'nın test sonuçları yayımlandı

Farklı materyaller kullanılarak tasarlanmış bir telefon üzerinde çalıştığını doğrulayan Samsung, muhtemelen önümüzdeki ay bahsettiği bu cihazı resmen gün yüzüne çıkaracak. Firmanın Galaxy Alpha olarak bilinen 5 inç altı kategorisine yönelik G850F modelini doğruladığını düşünen AllAboutSamsung.de sitesi, paylaştığı yeni veriler sayesinde metal çerçeveli cihazı daha iyi tanımamıza katkı sağladı.

1280 x 720 piksel çözünürlüklü bir Super AMOLED ekranı beraberinde getirecek olan Galaxy Alpha, daha önce Note 4'te kullanılacağı iddia edilen Exynos 5433 yongasından gücünü alıyor. Sekiz çekirdekli bu yonga, önceki Exynos 5 Octa çiplerinde oduğu gibi ARM Mali-T628 grafik işlemcisine sahip. Ancak AnTuTu test aracında 38 bin puanın üstünde bir performans sergileyen çipsetin iddialara konu olan 20 nm üretim süreciyle geliştirilmiş olması nedeniyle diğer sekiz çekirdekli Exynos'ları geride bıraktığı tahmin ediliyor. Cihazın 2 GB RAM, 12-13 MP kamera, 2,1 MP ön kamera ve Android 4.4.4 KitKat işletim sistemi versiyonuyla donatılacağı da bu test sonucu sayesinde doğrulandı.

İncele fırsatı bulduğu prototipe ait bir görüntü de paylaşan site, cihazın nano SIM yuvasına sahip olduğu ve microSD kart desteği barındırmadığı da kesinleşti. iPhone 6 ile rekabet edebilmek için böyle bir cihaz geliştiren Samsung'un fiyat avantajıyla en büyük rakibinden tüketici kapmaya çalışacağı ifade ediliyor.



Eklenme tarihi: 31.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler