Samsung telefonların Android 4.4.2 KitKat güncelleme tarihleri sızdı

Samsung telefonların Android 4.4.2 KitKat güncelleme tarihleri sızdı

Android 4.4 KitKat işletim sistemini mevcut cihazlarına port etmeyi sürdüren Samsung, geçen ay ikinci nesil telefon-tablet melezi için güncelleme dağıtımına başlamıştı. Sammobile.com tarafından sızdırılan 25 Nisan tarihli güncelleme takvimi, firmanın port çalışmalarındaki son durumunu gün yüzüne çıkardı. Orta ve üst düzey Android telefonların yer aldığı liste, milyonlarca kullanıcısı bulunan Exynos çipsetli Galaxy S3 sahiplerini pek memnun etmeyecek.

N7100 Galaxy Note II'ye nisanda ulaştırılan güncelleme, halihazırda Snapdragon çipsetli Note II LTE, Galaxy S4 Mini LTE ve Galaxy Note 3 Neo için tamamlanmış durumda. 2 GB sistem belleğine sahip Galaxy S3 LTE ve GT-I9190 Galaxy S4 mini için son test çalışmaları yürütülen Android 4.4.2 güncellemesi test aşamasında olan diğer cihazlar şöyle; SM-G7102 Galaxy Grand 2, GT-I9152 Galaxy Mega 5.8 ve GT-I9200 Galaxy Mega 6.3. Bu ay içerisinde Note II LTE, S3 LTE ve Note 3 Neo modellerini yükseltmeye başlayacak Güney Koreli üretici, S4 mini, Grand 2 ve Galaxy Mega modellerini haziranda son sürüm Android'e güncellemeye başlayacak.

Üreticilere 18 aydan eski olmayan mobil cihazlarını en yeni Android sürümünü güncellemeleri için baskı yapan Google'nin orijinal Galaxy S3 için Samsung'u uyardığı biliniyor. Samsung'un yazılım ekibi, ne 1 GB'lik sistem belleği ne de donanımıyla alakalı olmayan bir nedenden dolayı S3 için güncelleme çalışmalarını şimdilik rafa kaldırmış durumda. I9300 model numaralı cihaza TouchWiz uygulamalarının portu sonrası sistem uygulamalarında yaşanan çökme problemi, mevcut şartlarda aygıtın KitKat güncellemesi alamayacağı anlamına geliyor. Listedeki cihazların güncellenmesinden sonra Galaxy S3'e yönelik yeni bir çalışmanın olup olmayacağı bilinmiyor.



Eklenme tarihi: 8.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler