Nokia N97’de neler var neler

Nokia N97’de neler var neler

Her ne kadar telefonlar arasında karşılaştırma yapsak da gerçek farkı kullanıcıların eğilimleri göstermektedir. Telefonla oynamayı seviyor ve gerçekten eğlenmek istiyorsanız hiç düşünmeden iPhone 3G alabilirsiniz. Fakat yüksek miktarlardaki bir telefonu hayatımda bir kere alabilirim diyorsanız o halde beklemelisiniz. Çünkü Nokia N97 geliyor. Nokia N97 2009’un ikinci yarısında Türkiye’de olacak.

Hareket algılayıcı özellik
Resmi tanıtımı yapılmadan önce Nokia’nın çok yakında dışarıdan verilen tepkilere cevap veren bir telefon çıkarılacağı söylentileri yayılmıştı. Nokia N97’de bulunan hareket algılayıcı sayesinde telefona temas etmeden el hareketleriniz ile çeşitli kontroller yapabiliyorsunuz. Nokia modelleri için yeni olan hareket algılama özelliğini ilk önce Sony Ericsson W380 telefonda gördük. Telefona temas etmeden alarmı susturabiliyor, gelen aramaları yanıtlayabiliyorsunuz.

Nokia N97

Cep bilgisayarı mı? Evet
Nokia N97, N serisinin en etkili telefonu olan N95 gibi bilgisayar olarak tanıtıldı. N97’nin diğer N serisi telefonlardan bir farkı da en geniş ekrana sahip olması ve internet sitelerinin aynı iPhone 3G’de olduğu gibi farklı tasarımlarda telefona uygun olacak biçimde izlenmesi. İnternet artık sizin internetiniz. QWERTY klavyeyi nasıl kullanmak istediğinizi de siz seçiyorsunuz. İster telefonu kaydırıp, isterseniz de ekranda yer alan sanal klavyeden.

GPS, Navigasyon ve Pusula
GPS ve Navigasyon birleştirildiğinde ne kadar faydalı olduğunu gördük. Fakat yön bulma söz konusu olduğu zaman elinizde bulunması gereken bir cihaz daha var. Pusula. N97 ile Navigasyon yazılımınızı çalıştırıp harita üzerinden rota belirleyebilirsiniz. Telefonu her hangi bir yöne çevirdiğiniz zaman dijital pusula devreye girerek nereye döndüğünüzü anlıyor ve aklınızın karışmaması için haritayı o yönün tersine çeviriyor.

Nokia N97

48 GB size yeter mi?
Eskiden telefonlarımıza daha fazla müzik parçası atabilmek için şarkıların boyutunu bir bilgisayar yazılımı ile düşürürdük. Şimdi her şey tersine döndü. Telefonumuzun hafızasını doldurabilmek için özel bir çaba gösteriyoruz. Böyle bir telefona sahip olunca yüzlerce albümü yanınızda taşıyabilir ve film izleyebilirsiniz. Çünkü 48 GB veri depolayabiliyorsunuz. Ayırca son N serisi modellerde bulunan FM vericisi N97’de de bulunuyor. Yani telefonun içindeki müzikleri yakındaki bir radyodan dinlemek mümkün.

5 MP güçlü kamera
Kullanıcılar arasında genelde Sony Ericsson’un 3.2 MP kamerasının Nokia’nın 5 MP kamerasına denk olduğu düşünülür. Bununla ilgili karşılaştırmaları görebilirsiniz. Nokia N97’nin 5 MP kamerasının yapabildiklerine bakalım. Carl Zeiss mercek ile 16:9 DVD kalitesinde video kaydı yapabiliyorsunuz. 48 GB’a kadar veri depolayabildiğimizi düşünürsek günlerce video çekseniz de hafıza yetersiz uyarısını almayacaksınız.

Nokia N97


İlk benim haberim olsun
Nokia N97 modelinin anlaşmalı mağazalarımızda satışa sunulduğunda fiyat bilgilerinin anında e-posta adresinize gönderilmesini istiyorsanız tıklayınız.

Nokia N97Nokia N97 özellikleri:
  • 55.3 x 117.2 x 18.3 mm boyutlarında, 150 gram ağırlık
  • Handsfree, Bluetooth, Ses kaydı
  • 6,5 saat konuşma, 430 saat bekleme süresi
  • Uçuş modu, USB Desteği, E-posta Desteği,
  • 16700000 renkli, 360 x 640 px ekran
  • 32 GB dahili hafıza, Harici hafıza desteği
  • 5 MP kamera, Carl Zeiss mercek
  • TV / Projeksiyon Bağlantısı, QWERTY klavye
  • GPS Desteği, El yazısı tanıma özelliği
  • Harekete duyarlı resim ve video izleme, internette gezinme

Nokia N97 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

  • Nokia N97 ile ilgili hazırlanan özel tanıtıma ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 5.12.2008
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler