Nokia N97

Nokia N97

Yeni bir dönemin açılışına yeniden şahit oluyoruz. Nokia 7650 ile başlayan dokunmatik ekranlı olmayan Symbian işletim sistemli telefon dönemi artık dokunmatik ekranla devam edecek. 7650’den bu zamana kadar cep telefonlarına bir çok özellik eklendi. Dikkat ederseniz artık telefon üzerine ekleme değil azaltma yapılıyor. Artık tuşlar yok ve bunun Nokia adına 5800 XpressMusic’den sonra ikinci örneği Nokia N97.

Nokia N97Nokia N97 özellikleri:

  • 55.3 x 117.2 x 18.3 mm boyutlarında, 150 gram ağırlık
  • Handsfree, Bluetooth, Ses kaydı
  • 6,5 saat konuşma, 430 saat bekleme süresi
  • Uçuş modu, USB Desteği, E-posta Desteği,
  • 16700000 renkli, 360 x 640 px ekran
  • 32 GB dahili hafıza, Harici hafıza desteği
  • 5 MP kamera, Carl Zeiss mercek
  • TV / Projeksiyon Bağlantısı, QWERTY klavye
  • GPS Desteği, El yazısı tanıma özelliği
  • Harekete duyarlı resim ve video izleme, internette gezinme

Nokia N97 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

İlk benim haberim olsun
Nokia N97 modelinin anlaşmalı mağazalarımızda satışa sunulduğunda fiyat bilgilerinin anında e-posta adresinize gönderilmesini istiyorsanız tıklayınız.

9 DVD kadar veri depolama
Dokunmatik ekranı ve şık tasarımı ile Nokia N serisinin tahtına oturan N97 bugüne kadar heyecanla beklediğimiz Nokia gücünü taşıyor. Kayar kapaklı QWERTY klavyeye sahip telefonun 32 GB dahili hafızası bulunuyor. Ayrıca 16 GB’a kadar hafıza kartı desteği sunuyor. Yani yaklaşık 9 DVD kadar veri depolayabileceksiniz.

Nokia N97

Ters çevirerek meşgule alma
Telefonun üzerinde çift sensör bulunuyor. Bunlardan biri ortam ışık algılayıcısı. Bu sayede ortamın ışığına göre geniş ekranın aydınlatma gücünü ayarlıyor. Diğer sensöz ise uzaklık algılayıcısı. Bu sensör sayesinde telefon çanta, kılıf veya cep gibi kapalı bir ortama girdiğini anlıyor ve aydınlatmaları kapatıyor. Yine bu sensör sayesinde telefonu ters çevirerek gelen çağrıyı meşgule alabilir veya reddedebilirsiniz.

Arkadaşların nerede gör
A-GPS donanımı ve yeni Nokia Maps 2.0 Touch navigasyon yazılımı ile birlikte dünya size dar gelecek. Sesli navigasyon desteğinin yanında arkadaşlarınızın durumunu ve konum bilgisini de görebileceksiniz. Parlak ve geniş dokunmatik ekranda haritaları rahatça görebileceksiniz.

Nokia N97

Dünyayı sen çekiyorsun
5 MP kameraya sahip Nokia N97, Carl Zeiss mercek ile desteklenmiş. Otomatik netlemeye sahip kamera DVD kalitesinde video kayıt yapabiliyor. Dahili hafızasının 32 GB olduğunu düşünürsek şarjınız bitene kadar çekseniz yine de hafızayı dolduramazsınız. Yer etiketleme özelliği sayesinde çektiğiniz resimleri otomatik olarak haritanıza ekleyebiliyorsunuz.

El yazısı tanıma
Nokia N97’de Wireless, el yazısı tanıma, görüntülü görüşme ve TV / Projeksiyon bağlantısı gibi özelliklerinde olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Telefon için Nokia bütün gücünü kullanmış. Yine de Samsung ve Sony Ericsson’dan 7.2 MP kamera gördüğümüz için bazıları neden 5 MP kamera var şeklinde eleştiriler yapabilir.

  • Nokia N97 ile ilgili daha fazla ayrıntıya ulaşmak için tıklayınız.


Nokia N97


Nokia N97 ne zaman gelecek? Cevaba ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 3.12.2008
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler