iOS 7.1.1 için untethered jailbreak çıktı: Pangu

iOS 7.1.1 için untethered jailbreak çıktı: Pangu

iOS 7 için jailbreak ilk kez evad3rs adlı bir geliştirici ekibinden gelmişti. Final iOS 7.1 sürümünün dağıtılmaya başlamasıyla önü kesilen bu yöntemden sonra kalıcı bir jailbreak çözümü yayımlanmamıştı. Bazı iOS güvenlik uzmanları tarafından sinyalleri verilen sevindirici gelişme, nihayet Çinli geliştirici takımı Pangu'dan geldi.

iOS 7.1, 7.1.x sürümlerini kapsayan Pangu'nun untethered jailbreak metodu test edildi ve zararsız olduğu farklı kaynaklar tarafından doğrulandı. Yalnızca illegal bir uygulama mağazasını yükleme seçeneğiyle geldiği için tereddüt edilen aracın bu fonksiyonunu devre dışı bırakmak mümkün. iOS 7'ye yükseltilebilen tüm Apple cihazlarına, yani iPhone 4, 4S, 5, 5c, 5s, iPad 2, 3, retina ekranlı iPad, iPad Air, iPad mini, retina ekranlı iPad mini ve iPod touch 5'e kadar bütün modellere destek sunan Pangu, dakikalar içerisinde jailbreak işlemini tamamlayabiliyor.

Pangu.io adresinden veya buradaki indirme bağlantısından indirilebileceğiniz Windows destekli araç, son sürüm iOS kullanıcılarına daha özgür cihazların yolunu açacak. Mac versiyonu geliştirme aşamasındaki Pangu'nun bilinen herhangi bir sıkıntısı bulunmuyor.

iOS 7.1.1 için detaylı untethered jailbreak anlatımına gün içerisinde Mobiletişim.com'dan ulaşabileceksiniz.



Eklenme tarihi: 24.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

ÖMER FARUK KAYA - 27.06.2014 19:48:00
gerçekten çok başarılı bi haber okurken çok akıcı yazara teşekkür ediyorum
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler