Huawei'nin sekiz çekirdekli K3V3 yongası resmen doğrulandı

Huawei'nin sekiz çekirdekli K3V3 yongası resmen doğrulandı


Huawei, geçen yıl duyurduğu K3V2 donanımı ile kendi yongada sistem çözümünü geliştirmeyi başaran mobil sektörün sayılı üreticileri arasına girmişti. Sorunlu bir seri üretim sürecinin ardından piyasaya sürdüğü bazı telefon ve tabletlerde kendi çipsetine yer vermeye başlayan Çinli şirket, son olarak ilk yongasının gelişmiş bir sürümünü K3V2E adıyla Ascend P6'da kullanmıştı. HiSilicon markası altında yarı iletken faaliyetlerini sürdüren üreticinin bu çözümleri dışında henüz yeni bir hamlesi olmadı. Ancak uzak doğulu kaynaklar, Huawei'nin yeni nesil bir çipin geliştirme çalışmalarını tamamladığını rapor ederek çıkış tarihi için 2013 ikinci yarısını işaret etti.

Haberleşme ekipmanları endüstrisinin liderinin daha önce CEO'su Richard Yu tarafından resmen doğrulanan bir yarı iletken çip üzerinde çalıştığı biliniyordu. Sekiz çekirdekli bir ARM işlemci ile 28nm üretim süreci teknolojisiyle geliştirilmiş ARM Mali serisine mensup grafik birimini bünyesinde barındıracağı resmiyet kazanan K3V3 isimli donanımın önümüzdeki aylarda son kullanıcıya hazır çözümlerde kendine yer bulması bekleniyor. Şuan için rakibi MediaTek gibi düşük güç tüketimli Cortex-A7 mi yoksa yüksek performanslı Cortex-A15 işlemci tasarımını mı tercih edeceği kesinleşmemiş olan Huawei, gerçekten sekiz çekirdekli bir yonga hazırlayan ikinci firma ünvanını elde edecek.

Teknoloji devi ayrıca, yüksek ısıda aygıtı otomatik olarak şarj eden ve aynı zamanda kendi geliştirdiği bir soğutma teknolojisiyle donanımı uygun sıcaklık değerlerinde çalıştırmayı başaran bir fonksiyon üzerinde çalışıyor. K3V3'e eşlik edeceği ileri sürülen bu teknik sayesinde akıllı telefon ve tablet bilgisayarların bekleme süresi kendi ürettiği ısı ile arttırılmış olacak. Bununla birlikte güç tüketimi ve ısı salınımı diğer işlemci mimarilerinden daha yüksek olan Cortex-A15'i sekiz çekirdekli bir formda tasarruflu bir şekilde kullanmak mümkün hale gelecek. Hangi işlemci ve grafik birimi dizaynıyla geleceği henüz bilinmeyen HiSilicon K3V3'ün çok yakında yeni detaylarla resmen ilan edileceği tahmin ediliyor.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 7.07.2013
Kaynak: http://gsminsider.com/2013/07/hisilicon-k3v3-octa-core-processor/

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler