Sekiz çekirdekli Mediatek MT6592 çipset, Temmuz sonunda çıkıyor

Sekiz çekirdekli Mediatek MT6592 çipset, Temmuz sonunda çıkıyor


Bütçe dostu mobil cihazlara yönelik yongada sistem çözümleri geliştiren fabrikasız yarı iletken üreticisi Mediatek, yakında mobil sektörün ilk sekiz çekirdekli çipsetini endüstriye sunacak. Son raporlar, Tayvanlı firmanın 4G LTE iletişim teknolojisi destekli donanımıyla alakalı geliştirme faaliyetleri nedeniyle bu projesini ertelediği yönündeydi. Fakat çeşitli kaynaklar tarafından doğrulanan sekiz çekirdekli işlem kümesine sahip MT65 serisi yonganın Temmuz sonuna kadar örneklenmeye başlayacağı kesinleşti.

İngiliz teknoloji şirketi ARM'nin halihazırda piyasaya sürmüş olduğu en düşük güç tüketimli işlemci mimarisi olan Cortex-A7'nin kullanıldığı MT6592, 28nm üretim süreci teknolojisiyle imal edilecek. Sekiz çekirdekli Cortex-A7 işlemci ise; 2GHz saat hızında çalışacak. Test araçlarındaki performansı ARM'nin big.LITTLE teknolojisini kullanan 4+4 çekirdekli Exynos 5 Octa ile örtüşmesi beklenen çipsetin güç tüketimi hususunda rakibinden çok daha iyi bir performans ortaya koyması bekleniyor.

Temmuz sonuna kadar iş ortakları için MT6592 çipini örneklemeye başlayacak olan Mediatek'in ilk müşterileri arasında üst düzey uzak doğulu mobil cihaz üreticileri yer alacak. Enerji tasarrufunun sekiz çekirdekli çipset sınıfı için oldukça düşük olacağı tahmin edilen donanım, Japon elektronik devi Sony'nin de gelecek planları arasında yer alıyor. Kasım'da geniş hacimli seri üretimine başlanacak MT6592, en erken 2013'ün son çeyreğinde akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarda kullanılmaya hazir hale gelebilecek.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 4.07.2013
Kaynak: http://www.modaco.com/page/news/_/android/mediatek-mt6952-8-core-cpus-arriving-later-this-month-phones-in-q4-r1169

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler