Cep Öğrenci - Cep Özgür karşılaştırması

Cep Öğrenci - Cep Özgür karşılaştırması

Vodafone abonelerinin büyük bir bölümünü oluşturan Cep Öğrenci tarifesi aboneleri yakın zamanda çıkan Cep Özgür tarifesi ile iki tarife arasında geçiş yapıp yapmama konusunda düşünmeye başladılar. Şimdi bu iki tarifenin avantajlarını karşılaştıralım:

Ayda 150 kontör yüklenmesi durumunda

Cep Öğrenci Cep Özgür
1 kontör / 5 dk.Şebeke içi2 kontör / 60 dk.
1 kontör / 5 dk.Aynı tarifedekiler2 kontör / 60 dk.
2 kontör / 1 dk.Sabit hatlar1 kontör / 1 dk.
2 kontör / 1 dk.Diğer operatör1 kontör / 1 dk.
2 kontör / Her yöneKısa mesaj2 kontör / Her yöne

Diğer avantajlar:
Cep Öğrenci
  • 150 kontör yüklenmesi durumunda her yöne gönderebileceğiniz 250 SMS.
  • Cepten MSN ve Facebook ücretsiz.

Cep Özgür
  • Günde ilk ücretli SMS’den sonra her yöne gönderebileceğiniz 100 SMS.
  • Cepten MSN ve Facebook ücretsiz.

Açıklamalar:
  • Yukarıda yer alan Cep Öğrenci tarifesi ile ilgili verilen bilgiler yenilenen tarifeye ait değildir. Yeni Cep Öğrenci tarifesinde 250 SMS avantajı bulunmamaktadır. Diğer yönleri aramak ise 2 kontör değil, 1 kontördür.
  • Cep Özgür tarifesinde, şebeke içi arama başı 2 kontör kampanyası 1 Mayıs 2010 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihten sonra dakikası 1 kontör olacaktır.
  • Cep Özgür tarifesinde arama başı 2 kontördür, 60 dk. sınırlaması yoktur. Fakat abonelik sözleşmesinde “Aramalarınız 60 dk.yı geçen sürekli çağrılar haline gelirse, Vodafone’un tarifenizi değiştirme hakı bulunmaktadır.” ifadesi yer aldığından ücretlendirme bu şekilde yazılmıştır.
  • MSN ve Facebook sadece Cep Özgür abonelerine değil tüm Vodafone abonelerine ücretsizdir.

Hangisi daha avantajlı?
Eğer eski Cep Öğrenci tarifesindeyseniz, Cep Özgür tarifesine geçmek için tek nedeniniz aynı tarifedekilerle arama başına 2 kontöre konuşma avantajı olmalıdır. Bunun dışında Cep Özgür tarifesinin Cep Öğrenci tarifesinden bir avantajı bulunmamaktadır.

Günde 1 mesajdan sonra 100 mesaj bedava ama...
Cep Özgür tarifesinde günde 1 mesajdan sonra 100 mesaj bedava fakat bu Cep Öğrenci tarifesindekiler için bir avantaj değil. Çünkü Cep Öğrenci aboneleri Cep Dolusu SMS paketine abone olarak 39 kontör karşılığında her yöne ayda 3.000 SMS gönderebiliyor. Cep Özgür’de ise günde bir mesaj gönderseniz, bunun size aylık maliyeti 60 kontör olacaktır.

Yeni Cep Öğrenci tarifesi Cep Özgür karşılaştırması
Eski Cep Öğrenci tarifesine üye alımları 3 Kasım 2009’da sona erdi. Yeni tarifede 250 SMS kazanamıyorsunuz. Fakat diğer operatörleri ve sabit hatları dakikası 1 kontöre arayabiliyorsunuz. Bu durum Cep Özgür ile karşılaştırıldığında Cep Öğrencinin tek dezavantajı arama başı 2 kontör oluyor. Daha öncede söylediğimiz gibi Messenger ve Facebook sadece Cep Özgür aboneleri için değil tüm Vodafone aboneleri için bedava.

Haberle ilgili bağlantılar:



Eklenme tarihi: 25.01.2010
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler