Apple’a cevap: Bi sen akıllısın değil mi?

Apple’a cevap: Bi sen akıllısın değil mi?

Steve Jobs’un yakın zamanda iPhone 4’de yaşanan anten sorunu ile ilgili olarak, benzer durumların HTC, Motorola, BlackBerry, Nokia ve Samsung’un modellerinde de bulunduğu söylemesi telefon üreticilerini ayağa kaldırdı. Firmalardan sırayla Apple’a cevap geldi.

BlackBerry: Bizimkiler kılıfsız da çalışıyor
RIM müdürü Jim Balsillie, yapılan basın açıklamasında Apple’ın hatasını kabul etmek yerine olayı başka taraflara çekmeye çalıştığını belirtti. BlackBerry’nin, iPhone 4'te kullanılan tasarımlardan kaçındığını, bunlar yerine, özellikle de kapsama gücünün zayıf olduğu alanlarda çekmeme riskini azaltmak için yenilikçi tasarımlar kullandığını söyledi. Balsillie son olarak da “Kesin olan bir şey var ki, bizim müşterilerilerimizin düzgün bir bağlantı sağlaması için bir kılıf kullanmalarına gerek yok.” dedi.

Motorola: Apple dışında herkes biliyor
Motorola’dan yapılan açıklamada, çerçevede kullanılan antenlerin sorun oluşturduğu ve bunun Apple dışındaki tüm üreticiler tarafından bilindiği söylenildi.

Ücretsiz kılıf dağıtılacak
Apple iPhone 4 kullanıcılarına anten sorununun çözülmesi için kılıf dağıtacak. Dağıtılacak bu kılıflar ücretsiz olacak. İsteyen müşteriler satın aldıkları cihazlarını geri verebilecekler. Tabi bunun için telefonun, aksesuarların ve satış paketinin zarar görmemiş olması gerekli. Apple’dan yapılan açıklamaya göre bu güne kadar anten sorunundan dolayı yaklaşık 55.000 iadenin olduğu söylendi.

Nokia: Biz her durumda çalışanı yapacağız
Nokia'dan yapılan açıklamada ise iPhone 4'deki anten tasarımının, telefonun içinde eksta alan kazandırdığını ve bu çalışmayı dikkatle takip ettikleri belirtildi. Nokia, kullanıcılar için her ne şekilde tutulursa tutulsun, performansından kayıp vermeyen telefonların üzerinde çalışıldığı söylenildi.

Konuyla ilgili diğer haberler:


Apple iPhone 4 Apple iPhone 4 özellikleri:
  • 58.6 x 115.2 x 9.3 mm boyutlarında, 137 gram ağırlık
  • Handsfree, Bluetooth, Ses kaydı
  • 14 saat konuşma, 300 saat bekleme süresi
  • Uçuş modu, USB Desteği, E-posta Desteği
  • 16777216 renkli, 640 x 960 px ekran
  • 16 GB / 32 GB dahili hafıza
  • 5 MP kamera, Otomatik netleme
  • 3G teknolojisi, Görüntülü görüşme
  • HD video kaydı, Multi-touch

Apple iPhone 4 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Apple iPhone 4 ile çekilen resimler ve video
  • Apple iPhone 4 ile çekilen resimleri indirmek için tıklayınız.
  • Diğer cep telefonları ile çekilen resimleri görmek için tıklayınız.

RapidShare dosya indirme
Açılan sayfadan, soldaki hız göstergesinin altında yer alan Free User butonuna basınız. Geri sayım bittikten sonra görünecek olan Download butonuna basarak dosyayı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 21.07.2010
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler