iPhone 6'nın safir cam paneli esneklik testinde

iPhone 6'nın safir cam paneli esneklik testinde

Apple ürünleriyle alakalı birçok donanım sızıntısı gerçekleştiren Sonny Dickson, kendi Youtube kanalında yayınladığı videolarla safir camdan imal edilmiş iPhone 6 panelini inceledi. Hem siyah hem de beyaz versiyonları görüntülenen paneller, kaynağın iddiasına göre safir kristal materyal kullanılarak üretilmiş koruyucu bir cam kullanıyor. GT Advanced firması tarafından Teksas'ta üretildiği rapor edilen safir telefon camları, eğer kaynağın iddiası doğruysa ilk kez bir videoyla incelenmiş oldu.

Geçen sene ortaya atılan iddialar, Apple'nin 5 inç büyüklüğünde 100-200 milyon panel üretimi gerçekleştirmeye yetecek kadar safir kristal ocağı tedarik ettiğini bildiriyordu. GT Advanced Technologies ortaklığıyla seri üretimi yapılan bu panellerin yalnızca 5,5 inçlik iPhone sürümünde ve iWatch akıllı saatinde kullanılacağı da ileri sürülmüştü. Ancak son bulgular, 4,7 inçlik iPhone 6 versiyonunda safir cama yer verileceğini doğruluyor. 1704 x 960 piksel çözünürlüklü bir IPS LCD ekranı koruyacak olan bu panel, videolarda TouchID parmak izi okuyucu donanımla da test ediliyor.

iOS 8 işletim sistemini beraberinde getirecek ilk Apple telefonu, eylülde tanıtılacak ve takip eden günlerde dünya genelinde piyasaya sürülecek. Altın, uzay grisi ve gümüş renk sürümleri doğrulanan akıllı telefon, uzak doğudan gelen son söylentilere göre, 1.800-1.900 mAh büyüklüğünde bir pilden gücünü alacak. iPhone 5s telefonunda 1.570 mAh'lik bir güç ünitesine yer veren Amerikalı teknoloji devi, 5,5 inçlik iPhone 6'da ise 2.500 mAh'ye kadar çıkacak. Kaynak, somut bir delil sunulmasa da artan ekran büyüklüğü nedeniyle böylesine ciddi bir pil artışının yaşanması endüstriyi pek şaşırtmayacaktır. Daha kesin verilerin tanıtım gününe kadar dur duraksız devam edecek sızıntılar sayesinde elde edileceğinden emin olabilirsiniz.





Eklenme tarihi: 7.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler