iPhone 6 ve iOS 8'in ilk ekran görüntüsü internete sızdı

iPhone 6 ve iOS 8'in ilk ekran görüntüsü internete sızdı

iOS 8 işletim sisteminin tanıtılacağı WWDC 2014 konferansı yaklaşıyor. Yazılım devinin ünlü etkinliğine doğru yeni iOS sürümü ve iPhone'ler hakkında internetteki söylenti ve sızıntı haberleri de giderek artıyor. Son olarak kayda değer sızıntılardan birine imzatan bir Sina Weibo sosyal ağ kullanıcısı, sonraki iPhone'ye ait ilk ekran görüntüsünü teknoloji medyasının beğenisine sundu.

iPhone 5'e kadar 4 satırla devam eden ve iPhone 5 sonrası 5 satıra çıkan ana ekrandaki uygulama dizilimi, eğer sızdırılan görsel doğruysa bu sene 6 satır ve 5 sütunda toplam 30 uygulama listeleyebilecek şekilde değiştirilecek. Hafta içerisinde slayt görüntüleri yayımlanan Apple'nin son gizli anketi, tüketicilerin büyük ekranlı ucuz telefonlar talep ettiğini bir kez daha gözler önüne sermişti. Mobil telefon faaliyetlerini bu yöndeki hamlelerle iyileştirmeyi planladığı neredeyse kesinleşen Cupertino merkezli firma, 4,7 inçlik bir ekrana sahip olması beklenen iPhone 6'nın ana ekranına iOS 8 ile çok daha fazla veri sığdırmayı amaçlıyor.

Platforma entegre edilecek yeni Healthbook, CarPlay ve Tips uygulamalarının mevcut olduğu ekran görüntüsünde, teknoloji dünyasının iWatch olarak adlandırdığı ilk Apple saatiyle birlikte çalışacak Watch Utility uygulaması da bulunuyor. Ayrıca şimdiye kadar iOS'un müzik çalarına entegre bir şekilde sunulan Amerikalı şirketin internet radyo servisi iTunes Radio, bu ekran görüntüsünden anlaşılacağı üzere bundan sonra Apple aygıtlarına bağımsız uygulaması üzerinden hizmet verecek.

2-5 Haziran tarihlerindeki Apple'nin büyük geliştirici konferansında tanıtılacak iOS 8, önceki mobil işletim sistemi dağıtımının aksine büyük bir tasarımsal değişikliğe sahip olmayacak. Yeni uygulamalar ve bazı servislerin eşlik edeceği yazılım güncellemesi, büyük ihtimalle sonbaharda iPhone 4S ve üstü iPhone telefonları için dağıtıma sunulacak.



Eklenme tarihi: 9.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

muhammed ikbal cesur - 15.04.2014 19:13:00
Bilal bey çok gerçekçi haberler yazıp bizi doğru bilinçlendiriyor.Teşekkürler kendisine.
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler