12,9 inçlik iPad Pro'nun ekran çözünürlüğü iOS 9'da ortaya çıktı

12,9 inçlik iPad Pro'nun ekran çözünürlüğü iOS 9'da ortaya çıktı

Yeni nesil Apple telefonları iPhone 6s ve 6s Plus'ın kamera donanımı hakkında resmi detaylar ortaya çıkaran iOS 9, şimdi de iPad Pro hakkında önemli bilgiler açık etti. Tayvanlı bir geliştiri tarafından fark edilen bir bilgiye göre, iOS 9 ile sanal klavyeye yeni bir çözünürlük seçeneği daha ekleniyor. Bu yenilik, iPad Pro'ya yazılımsal anlamda hazırlık olarak yorumlanıyor.

1366 x 1024 piksellik yeni sanal klavye ölçüsü, Apple'nin @2x yüksek çözünürlük düzenleyicisiyle 2732 x 2048 piksele ulaşacaktır. Bu çözünürlük standardını iPad serisinin retina ekran standardı olan 264 ppi yoğunluğuna göre hesaba kattığımızda iPad Pro'nun 12,9 inçlik iddia edilen ekran boyutuna ulaşmış oluyoruz. Geniş ekranlı tablet projesi uzun süredir devam eden Kaliforniya merkezli teknoloji devi, iOS 9'da verdiği bu ipucuyla tabletin nihayet bu yıl piyasaya sürüleceğini doğrulamış oldu.

Stylus kalem desteği, Force Touch teknolojisi, Apple A9 veya A9X yongası, ikincil veriyolu olarak USB-C portu ve diğer verimliliği artırmaya yönelik yazılım özellikleriyle donatılması beklenen iPad Pro, tablet piyasasının merakla beklediği bir ürün. Zira uzun süre aralıksız yükseliş gösteren tablet bilgisayar kategorisi, son dönemde tüketicinin bu cihaz türüne azalan ilgisi hasebiyle ilk ciddi sorunuyla karşı karşıya. Sorunu çözmek içinse sektör lideri Apple'den daha uygun bir isim görünmüyor.



Eklenme tarihi: 16.06.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler