Apple iOS 8 ilk gün kullanım oranı

Apple iOS 8 ilk gün kullanım oranı

Yüz milyonlarca aktif kullanıcısı bulunan iOS platformu, geçen sene büyük bir ustalıkls yürütülen yeniden dizayn ediliş süreci ile gücüne güç katmıştı. Yeni arayüzün piyasaya iOS 7 ile birlikte sürülmesi, geçen seneki güncellemeye ilgiyi fazlasıyla artırmıştı. Öyle ki, güncellemenin dağıtılmaya başladığı tarihten dört gün sonra 200 milyondan fazla cihazin iOS 7'ye geçiş yaptığı açıklandı ve bu yazılım yükseltmesinin Apple tarihindeki en hızlı güncelleme olduğu bildirildi.

Bu yıl yazılımsal özellikleriyle öne çıkan bir yazılım hazırlayan Apple, iOS 8'i mobil ekosistemine yaptığı en büyük güncelleme olarak niteliyor. Buna rağmen yayımlanan ilk gün raporları, beklenmedik bir adaptasyon tablosu çiziyor. Chitika tarafından paylaşılan istatistiklere göre, iOS 8 güncellemesi ilk gününde iOS 7'nin aynı dönemdeki performansının dört puan gerisinde kalarak cihazların yüzde 15'inden daha azına nüfuz edebilmiş.

Bazı raporlar, iOS 8'in ilk gün performansının 2012'deki iOS 6'dan bile daha kötü olduğunu gözler önüne seriyor. Cihaz türü baz alındığında, en iyi performansı en dar kullanıcı kitlesine sahip iPod touch göstermiş. Güncelleme için çok daha fazla boş depolama alanına ihtiyaç duyulan iPad modelleri ise diğer aygıtĺarın epeyi gerisinde.

Güncellemenin bu denli olumsuz bir tablo çizmesinde rol oynayan etkenler arasında, büyük boyutlu OTA paketleri, boş depolama alanı ihtiyacının 7 gigabayta kadar çıkması ve uzun süredir beklenen büyük ekranlı iPhone'lerin birkaç gün sonra satışa çıkacak olması yer alıyor. Cupertino merkezli teknoloji devi için bu durum kayıp olarak nitelendirilmeyecektir. Zira önceki rekoru ikiye katlayarak ilk gününde 4 milyon ön sipariş alan iPhone 6 modelleri, iOS 8'in kullanım oranını birkaç gün icerisinde zıplatarak nrgatif görünümü dağıtacaktır.



Eklenme tarihi: 18.09.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler