iOS 8.0 işletim sistemi güncellemesi resmen dağıtılmaya başladı

iOS 8.0 işletim sistemi güncellemesi resmen dağıtılmaya başladı

iOS platformunun Haziran 2014'te ilk test sürümü yayımlanan güncellemesi resmen dağıtılmaya başladı. Sekizinci büyük iOS işletim sistemi yükseltmesi, Apple tarafından bildirildiği üzere bugün uyumlu cihazlara ulaştırılıyor.

Yepyeni bir kullanıcı arayüzünü beraberinde getiren iOS 7'nin aksine iOS 8.0 yazılım paketi, çok sayıda yeni yazılımsal fonksiyonu bünyesinde barındırıyor ve Kaliforniyalı yazılım devinin tabiriyle "en gelişmiş mobil platformu"u bir adım öteye taşıyor. Bugün Türkiye saatiyle 20.00'da dünya genelinde OTA yoluyla ve iTunes programı aracılığıyla yayımlanan güncellemenin ilk stabil sürümü, cihazdan cihaza değişiklik gösteren 0,9-1,3 GB civarında bir indirmeye ihtiyaç duyuyor.

Mutlaka okuyun: iOS 8 yenilikleri

iPhone'lerde yaklaşık 5 gigabaytlık boş depolama hafızasına ihtiyaç duyan iOS 8 sistem yükseltmesi, iPad tablet bilgisayar modellerinde boş bellek talebini 7 GB'ye kadar çıkarıyor. Kullanıcıları zor durumda bırakan bu gereklilik, beraberinde onlarca yeni fonksiyon ve daha gelişmiş bir işletim sistemi getireceğinden güncellemenin önünde çok büyük bir engel gibi görünmüyor.

iOS 8.0 sürümüne güncellenebilecek cihazların listesi aşağıdadır. Şu dakikalarda milyonlarca aygıt sahibinin Apple sunucularından güncelleme dosyalarını çektiğini göz önünde bulundurursak, iOS 8'e kavuşmak için birkaç saat uğraşmanız gerekebilir, uyaralım.

iPhone

- iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s

iPad

- iPad 2, retina ekranlı iPad (iPad 3, iPad 4), iPad Air, iPad mini, retina ekranlı iPad mini (iPad mini 2)

iPod touch

- iPod touch 5

Not: iPhone 4S ve iPad 2'nin son kez büyük bir iOS güncellemesi alacağını ve bu nedenle eskisi kadar akıcı bir arayüze sahip olamayabileceğini belirtelim.



Eklenme tarihi: 17.09.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler