iOS 7.1.1 Jailbreak iPhone 5c üzerinde görüntülendi

iOS 7.1.1 Jailbreak iPhone 5c üzerinde görüntülendi

Geçtiğimiz yılın sonunda yayımlanan iOS 7.0 için untethered jailbreak, 7.1 işletim sistemi güncellemesinin test sürümlerine dahi uygulanabiliyordu. Ancak martta dağıtımı başlayan stabil iOS 7.1 sürümü, jailbreak erişimi için kullanılan güvenlik açıklarını tamamen kapatmıştı. Ancak bir iOS güvenlik araştırmacısı olan Stefan Esser ya da takma adıyla "i0n1c" tarafından paylaşılan yukarıdaki görsel, iOS 7.1 yüklü cihazlar için jailbreak umudu doğurdu.

Güvenlik uzmanı, iOS 7.1.1 yüklü iPhone 5c'yi jailbreak ederek Cydia'ya erişim sağlamayı başarmış. Bunu Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafla doğrulayan i0n1c, muhtemelen evad3rs ekibi gibi diğer kullanıcıların uygulayabileceği bir jailbreak aracı yayımlamayacak. Ancak bu gelişme, iOS 7.1.1'in ilerleyen dönemlerde başka bir iOS hacker topluluğu tarafından geliştirilebilecek bir yazılım ile cihaz sahiplerine untethered jailbreak imkanı sağlayabileceğini gösteriyor. İşlemin 5c üzerinde uygulanması, en yeni Apple çözümlerinin de bu açıktan faydalanarak zincirlerinden kurtulabileceğini kanıtlıyor.

Öte yandan Winocm adlı başka bir iOS güvenlik meraklısı da iOS 7.1.1'li iPhone 4'ü jailbreak ettiğini ilan etti. Bu cihazın test ediildiği videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 19.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler