Android KitKat sürümünün kullanım oranı nisanda yüzde 8,5'e ulaştı

Android KitKat sürümünün kullanım oranı nisanda yüzde 8,5'e ulaştı

Google, nisan ayının son günlerini kapsayan yeni Android platformu raporlarını yayımladı. Açık kaynak kodlu ekosisteminin son verilerine göre; Android 4.4 KitKat işletim sistemi versiyonu %8,5'lik kullanım oranına ulaştı. Bir ayda oldukça hızlı bir yükseliş gösteren KitKat, yeni cihaz satışları ve popüler telefonlara ulaşan yazılım güncellemeleriyle besleniyor.

Mart ayı sonunda %5,3'lük kesime yayılabilen KitKat sürümünün dışındaki hiçbir ana versiyon yükseltmesi nisanda artış gösteremedi. Android 2.2 Froyo %0,1, Android 2.3 Gingerbread %1,2, Android 4.0.x Ice Cream Sandwich %0,9 ve Android Jelly Bean versiyonu ise %0,6'lık bir düşüş yaşadı. KitKat sürümü, daha sade ve stabil bir arayüz, kablosuz yazdırma desteği, saydam uyarı çubuğu, iyileştirilmiş kilit ekranı ve genel performans iyileştirmelerini beraberinde getirdiğini hatırlatalım.

Kasım 2013'te dağıtılmaya başlayan Android 4.4.x KitKat işletim sistemi güncellemesi, Nexus cihazları haricinde ilk kez aralıkta HTC One için mevcut tüketicilere ulaştırılmıştı. Halihazırda Samsung Galaxy S4, Galaxy Note 3, Galaxy Note 2, Sony Xperia Z1 ve Xperia Z Ultra gibi birçok kullanıcısı bulunan aygıtlar dünya genelinde bu sürüme yükseltiliyor.



Eklenme tarihi: 3.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler