ZTE yeni logosu ve 2015 hedeflerini açıkladı

ZTE yeni logosu ve 2015 hedeflerini açıkladı

Asıl adı "Zhongxing Telekomünikasyon Ekipmanları Şirketi" olan ZTE, Çin'in en büyük mobil iletişim firmalarından biri. 40 yıl önce bir yarı iletken üreticisi olarak kurulan ZTE'nin bir telekomünikasyon devine dönüşümü, 90'lı yıllarda Çin hükümetinin müdahalesiyle gerçekleşiyor. Bu hamle, bir süre önce dünyanın en büyük dördüncü akıllı telefon üreticisi haline gelen şirketin ciddi engellere maruz kalmasına da yol açıyor.

2012-2013 yıllarında ABD ve Avrupa Birliği tarafından Çin hükümeti adına ajanlık yapmakla suçlanan ZTE'nin özellikle Amerika'daki operasyonlarına büyük darbe vurulmuştu. Firmanın devlet eliyle şekillenmesi ve Zhongxing isminin gerçek anlamıyla (中兴 - zhōngxìng; bir hanedanlığın yeniden canlanması) yanlış anlaşılmaya müsait olması, Uzak Doğulu markayı Batı tarafından casus ilan etmeye yetmişti. Bu dönemde üst seviyeye yönelik Nubia markasını kendi ülkesinden tüketicilerle buluşturan, OEM üretim faaliyetlerine odaklanan Shenzhen merkezli haberleşme devi, casusluk suçlamalarından da aklanmasını bildi.

Bugün yayımladığı basın açıklamasıyla 2015'e yepyeni bir yüzle giriş yapacağını ilan eden ZTE, yeni logosu, "Yarın asla beklemez" sloganı ve yeni pazarlama stratejisiyle kaybettiği marka değerini tekrar elde edebilmek için çabalayacak. Açık mavi renkli logo, koyu renklendirme ve Çince gerçek isminin mevcut olduğu eski logodan daha modern bir görünüme sahip. Bu değişimin Batı dünyasına daha iyi ayak uydurmak için yapıldığı aşikar.

Halihazırda ülkemizdeki mobil iletişim operatörleri Avea, Turkcell ve Vodafone'nin ilk 4G akıllı telefonlarının ilk üreticisi olan ZTE, 2015'te seçkin pazarlara kendi markasıyla ürünler sokacak. Türkiye'de ODM olarak yerli markaları beslemeyi sürdüreceğinden şüphe duymadığımız üretici, Turkcell T50, Vodafone Blade V modellerinden sonra Avea inTouch 4 çözümünün de tasarımcısı olarak karşımıza çıkmıştı.



Eklenme tarihi: 30.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler