4K ekranlı ilk telefon ZTE Star 3 olabilir

4K ekranlı ilk telefon ZTE Star 3 olabilir

Geçen sene marka ve şirket logosunu yenilemeye karar veren ZTE, dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticileri arasında yer alıyor. Teknoloji dünyasında yeni teknolojilere öncülüğüyle tanınmasa da büyük şirketler arasına girmeyi başaran firma, Star serisi yeni telefonuyla bu durumu değiştirebilir.

Çin medyasının internete servis ettiği iddiaya göre, 4K Ultra HD ekranlı ilk akıllı telefon ZTE'den gelecek. Nisanda SID 2015 ekran haftasında piyasayı sallayan BOE Display şirketinin de bir parçası olduğu bu iddia, Star 3 adlı telefonun ilk 4K telefon olacağını ileri sürüyor.

Pekin merkezli BOE Display, 0,55 mm çerçeveli 3840 x 2160 piksel çözünürlüklü 5,5 inçlik TFT LCD ekranıyla endüstride bir ilke imza atmıştı. ZTE Star 3 ise bu ekranın ilk kullanım alanı olabilir. Ancak böylesine yüksek çözünürlüklü bir ekran için mevcut çipsetlerin yeterli olmayacağı bilmek gerekiyor. Bu yüzden kendi çipset, ekran ve bellek üretimini gerçekleştiren Samsung dışındaki firmalar için 4K telefon planları yeni nesil yongalar hazır olmadan zor görünüyor.



Eklenme tarihi: 9.06.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler