Yola getiren cep servisi

Yola getiren cep servisi

Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da yaşanan trafik çilesine çözüm sağlamak üzere, CepTrafik adlı uygulamasını başlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Turkcell işbirliğiyle gerçekleştirilen ve mobil telefonlardan trafik durumunun öğrenilebildiği CepTrafik servisi sayesinde İstanbul trafiği ile ilgili anlık verilere cep telefonunuzun kapsama alanındaki her yerden ulaşabiliyorsunuz.

Nokia 8800 Sapphire ArteEn güncel veriler anında cepte
Java desteği bulunan tüm cep telefonlarında kullanılabilen servis, İstanbul üzerindeki 175 trafik kamerası ve hız ölçen sensörler sayesinde yollar hakkında detaylı rapor oluşturabiliyor. 7 gün 24 saat yol gözlemleme işlemi gerçekleştiren Trafik Kontrol Merkezi’nden elde edilen veriler de işlenerek ve farklı verilerle birleştirilerek trafik durumu bilgisine dönüştürülecek. Programın ana menüsünde "Trafik Kameraları", "Yoğunluk Haritası" ve "Seyahat Süreleri" seçenekleri bulunuyor. Bu seçeneklerden her hangi birini işaretleyerek karşınıza gelen İstanbul haritasından istediğini yerleri işaretleyerek bilgi alabiliyorsunuz.

CepTarfik servisine abone olmak için
CepTrafik servisine abone olmak için cep telefonunuzun mesaj kısmına IBBCEPTRAFIK yazıp 1530’a göndermeniz yeterli. Servisten şimdilik sadece Turkcell aboneleri faydalanabiliyor. Cep telefonunuza gelen bağlantıya tıklayarak uygulamayı cep telefonunuza indiriyorsunuz. Daha sonrasında ise programı cep telefonunuzdan açarak GPRS üzerinden bilgi alabiliyorsunuz. Mart ayına kadar ücretsiz olarak sunulacak hizmet daha sonra aylık 5 YTL ile ücretlendirilecek.

Mobilize Bilgi
Cep telefonu almadan önce, sitemizdeki telefonlara yapılan yorumları mutlaka okuyunuz. Bu sayede, beğendiğiniz telefonu kullanan kişilerin deneyimlerini paylaşmış olur ve telefonun üzerinde inceleme imkanı bulamadığınız özellikleri de yine kullananlar tarafından öğrenmiş olursunuz. İsterseniz siz de kullandığınız telefon hakkında yorum yapabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 14.01.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler