Yeni Nexus 7'nin yazılım dosyaları yayımlandı

Yeni Nexus 7'nin yazılım dosyaları yayımlandı


Google, Nexus cihazları ve bir süredir bazı Sony Xperia modellerini kapsayan AOSP ile projenin içerisine aldığı Android'li aygıtlar için gerekli donanım sürücüleri ve orijinal fabrika yazılımlarının dağıtımını gerçekleştiriyor. Bu oluşumun teknik çalışmalarından sorumlu yöneticisi Jean-Baptiste Quenu, geçtiğimiz günlerde yeni Nexus 7'nin dosyalarıyla alakalı yaşanan bir problem sonrası görevinden ayrılmaya karar verdiğini açıklamıştı. Snapdragon S4 Pro çipsetli tabletin fabrika yazılımı ve ikili dosyalarını tamamlayabilmek için gerekli verileri açıkça yayımlamaya yanaşmayan Qualcomm'un yasal tehdidiyle karşılaştıklarını belirten JBQ, çalışmaların Qualcomm yüzünden tıkandığını ileri sürmüştü.

JBQ'nun yeni Nexus 7'ye ait AOSP dosyalarının yayımlanması için başlatılan imza toplama kampanyasının zaman kaybı olduğu ve muhtemelen dosyaların hiçbir zaman dağıtılmayacağı yönündeki ifadelerinden günler sonra Google, "razor" kod adlı tableti için gerekli fabrika yazılımı ve donanım sürücülerini kullanıma sundu. Snapdragon S1 çipsetli Nexus One ve orijinal Nexus 7 gibi Qualcomm yongalı cihazlarda Android açık kaynak kod projesiyle alakalı sıkıntıların meydana geldiğine şahit olmuştuk. Ancak görünen o ki; JBQ'nun ortaya koyduğu tepki, Qualcomm'u geri adım atmaya itmiş ve AOSP dosyalarının yayımlanmasının önündeki engel ortadan kalkmış.

JSS15J yapı numaralı ve Android 4.3 işletim sistemi versiyonlu yeni Nexus 7'nin ilk fabrika yazılımı 340 MB büyüklüğünde. Tableti tamamen orijinal yazılımına döndürmek için kulanılabilecek dosyayı buradan indirebilirsiniz. Razor'un donanım sürücüleri içinse Google Developers sitesine göz atabilirsiniz.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 11.08.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler