Yeni iPhone işlemcisi A7 üretimini kim yapacak

Yeni iPhone işlemcisi A7 üretimini kim yapacak

Uzuc iPhone, yeni iPhone, daha ince iPad söylentileri ile sitemizin haberler kısmına sık sık konuk olan Amerikalı dev Apple’ın yeni ürünlerinin işlemcisi olması beklenen A7’nin kimler tarafından üretileceği ise ayrı bir merak konusu.

Öncesinde Samsung ile çalışan firma, rekabetin getirdiği boyutlar ve yaşanan patent davalarıyla birlikte Samsung’la olan ilişkisini tekrar gözden geçirirken farklı üreticilerle görüşmelerini sürdürdüğü daha önce de belirtilmişti. TSMC’nin ismi bu firmalar arasında çok konuşulurken yeni iddia ise Intel.

DigiTimes tarafından ortaya atılan iddiada Apple A7 üretimi için yüzde 50’lik kısmı Samsung ile, yüzde 40’lık kısmı TSMC ile, yüzde 10’luk kısmı ise Intel ile yapacak. Bu da bir şekilde Samsung ile üretimi bitirmenin bir aşaması olarak görülüyor. Burada şaşırtan bir diğer unsur Apple’ın ilk defa telefonlarında böyle bir işlem yapacak olması. Aynı işlemciler olsa da farklı üreticiler nasıl bir sonuç ortaya çıkartacak tam bir merak konusu. Bunu anlamak içinse bir süre daha bekleyeceğiz tabii ki.



Eklenme tarihi: 13.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler